Про нас
увійти

Легкоатлети Тернопільського "Інваспорту" завоювали медалі на Кубку України

категорія: Легка атлетика | дата: 29 07 2016
Легкоатлети Тернопільського

Дев’ятеро представників Тернопільського центру "Інваспорт" стали учасниками Кубку України з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Такі змагання з 14 до 16 липня тривали у місті Кропивницький (Кіровоград). На цьому турнірі спортсмени-інваліди Тернопільщини завоювали шість золотих, шість срібних і три бронзових медалі.

Щодо особистих результатів, то серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Валерій Тарасов (1996 р.н., клас Т-36) у бігу на 100 м був десятим, у бігу на 400 м здобув бронзову нагороду, зайнявши третє місце, у бігу на 800 м став срібним призером (тренер Віктор Ворко); Володимир Гродзік (1983 р.н., клас F-36) у штовханні ядра посів четверте місце, а у метанні диска — п’яте (тренер Іван Салук); Едуард Каськів (1978 р.н., клас F-44) виборов дві срібні медалі — у штовханні ядра (2 місце) та у метанні диска (2 місце), а у метанні списа став четвертим (тренер Іван Салук); Микола Божемський (1991 р.н., клас F-46) у штовхання ядра був шостим, у метанні списа завоював "золото" (тренер Іван Салук).

Серед спортсменів з вадами зору Дмитро Мурдза (1997 р.н., клас T-11) виборов срібну і золоту медалі – у бігу на100 м посів друге місце, а у бігу на 200 м — перше (тренер-гайд Віктор Ворко), Василь Горобець (1959 р.н., клас T-13) у штовханні ядра зайняв четверте місце, у метанні диска здобув "золото", посівши перше місце, а у метанні списа — "бронзу" за третє місце (тренер Олег Юзчишин).

Серед спортсменів з вадами розумового та фізичного розвитку Микола Хрупалик (1996 р.н., клас F-20) у бігу на 1500 м став четвертим, у стрибках у висоту отримав друге місце і срібну медаль, у стрибках в довжину став п’ятим (тренер Віктор Ворко). Ще дві золотих медалі і одна бронзова на рахунку у кандидата в майстри спорту Сергія Волохатого (1999 р.н., клас F-20) — за перше місце у стрибках у висоту та потрійному стрибку і третє місце — у стрибках в довжину (тренер Віктор Ворко). Ще дві медалі — золоту і срібну — серед спортсменів цієї нозології інвалідності виборола майстер спорту з Тернополя Оля Зазуляк (1994 р.н., клас F-20), яка стала переможницею у потрійному стрибку та срібною призеркою у стрибку в довжину (тренер Іван Салук).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook