Про нас
увійти

Тернопільські легкоатлети вибороли путівки на чемпіонати Європи та Світу

категорія: Легка атлетика | дата: 07 07 2016
Тернопільські легкоатлети вибороли путівки на чемпіонати Європи та Світу

Вже традиційно в Кіровограді на стадіоні "Зірка" проходили чемпіонати України з легкої атлетики серед юнаків 1999 р.н. і молодших та юніорів.

Срібну медаль здобув серед юнаків спортсмен з Шумщини Василь Макух – вихованець тренера-викладача Павла Гудзя. У фінальному забігу на 100 м атлет, зупинивши хронометр на позначці 11.14 сек виборов друге місце. Як повідомляє Федерація легкої атлетики Тернопільської області,  такий результат став для Василя Макуха перепусткою на чемпіонат Європи серед юнаків, який відбудеться 14-17 липня в Тбілісі (Грузія).

Три рази довелося стартувати Василю щоб досягти мети: впевнено перемігши в попередній забігах з результатами 11.03,та 11.15 сек, в фіналі поступився тільки більш досвідченому супернику з Черкащини. Зараз тренується Василь в обласній ДЮСШ під опікою тренера Богдана Дуди та навчається в економічному коледжі ТНЕУ.

Також в бігу на 100 м Олександр Підліпчук (ОДЮСШ «Колос», тренер Михайло Васірук), показавши високий час 11.33 сек в попередньому забігу, в півфіналі пробігши за 11.44 сек зайняв дев’яте місце.

А серед юніорів право виступити на світовому форумі, який відбудеться 19-24 липня в польському місті Бидгощ, здобули вихованець Бучацької ДЮСШ, студент ТНПУ імені Володимира Гнатюка Іван Карюк - на фото справа- (тренери Іван Чуба, Михайло Васірук) та учениця ВПТУ ресторанного сервісу та торгівлі Крістіна Поворознюк (ОДЮСШ «Колос», тренер Зозуля Віра). Виконавши кваліфікаційні нормативи ще на минулих стартах, Іван пославши ядро на 17.75 м, без зусиль виборов золоту медаль, а Крістіна в неймовірну спеку фінішувала третьою в спортивній ходьбі на дистанції 10000 м з результатом 54.13,9 сек.

Дві срібні нагороди завоювали два наших стрибуни - Віктор Сенчук (обласна ШВСМ, тренери Михайло Васірук, Валерій Большаков) в стрибках в довжину (715 см) та Назар Вовчок (тренер Євген Кармелюк, ОДЮСШ «Колос») в стрибках в висоту (195 см).

Маючи «другий» час в кваліфікаційних забігах в бігу на 800 м, в фіналі зовсім небагато не вистачило Оксані Більчак (тренери Ольга Стефанишина, Володимир Небельський) до призового місця. Показавши високий результат 2.11,65 сек на рівні кандидата в майстри спорту України, Оксана стала четвертою.

П’яте місце в стрибках у висоту (170 см) за Христиною Стефанишиною (тренер Євген Кармелюк, ОДЮСШ «Колос»). Шостим у штовханні ядра (14.68 м) став Олександр Шилівський (тренери Іван Панасюк, Олег Данилюк, ОДЮСШ «Колос»).

Бажаємо успішних стартів нашим збірникам на міжнародних змаганнях, - наголошує Федерація легкої атлетики Тернопільської області.

Джерело: oblsport.te.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook