Про нас
увійти

Нові здобутки тернопільських представників "королеви" спорту

категорія: Легка атлетика | дата: 29 06 2016
Нові здобутки тернопільських представників

«Хто поїде до Ріо?»  - під таким гаслом у Луцьку проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді.

На Волині зробили все для того, щоб якомога більше спортсменів виконали нормативи і потрапили на Олімпійські ігри або на чемпіонат Європи в Амстердам, - повідомляє Федерація легкої атлетики Тернопільщини, а організацією змагань довели: те, що ще рік тому комусь здавалося неможливим, насправді можливе. І якщо у нас і раніше були спортсмени світового екстра-класу, то тепер і у них, і у нас з’явилася можливість виступати і насолоджуватися, без перебільшення, турніром європейського рівня.

В Тернопільській обласній федерації легкої атлетики, звісно, сподівалися на успішний виступ і кількох наших відомих спортсменів. Однак підійти до змагань в оптимальній формі їм, вочевидь, не вдалося. В тому ж стипль-чезі на 3000 м Іван Стребков з результатом 9.02,25 сек фінішував п’ятим серед українців. Не зміг поборотися за медалі й у бігу на 5000 метрів, показавши також п’ятий час (14.18,57 сек).

У секторі для метання диску Іван Панасюк з найкращим результатом завершив кваліфікацію. Однак під час фіналу конкуренти зуміли значно додати, а Іван, пославши снаряд практично в ту ж саму точку, фінішував шостим (56.64 м).

У стрибках в довжину серед чоловіків ще на одну сходинку нижче розмістився в підсумковому протоколі Сергій Крук. Ніби й непоганий, як для себе, політ продемонстрував у найкращій спробі — 7 метрів 60 сантиметрів. Але щоб завоювати медаль на цих змаганнях, потрібно було долати восьмиметровий рубіж. У цьому ж секторі варто відзначити і Дмитра Чорноту, який виборов п’яте місце в потрійному стрибку (15.53 м). Руслан Даньків в бігу на 1500 м показавши в попередніх забігах четвертий результат (3.51,72 сек) в фіналі був тільки одинадцятим.

І якщо дорослим нашим спортсменам не все вдалося на цьому святі легкої атлетики, то порадувала молодь. Перше місце серед молоді та друге серед дорослих, з результатом 9.59,56 в бігу на 3000м з/п виборола студентка ТНПУ ім.В.Гнатюка Наталя Стребкова. Також перше місце в метанні спису (53.62 м) за студенткою ТНЕУ Тетяною Фетіскіною,  четвертою в метанні молота (50.74 м) була ще одна студентка ТНЕУ Вікторія Ніконенко. П’яте, сьоме та восьме місця, відповідно, за студентами ТНПУ імені В.Гнатюка Оксаною Більчак (800 м - 2.11.89 сек), стрибунів в висоту Христини Стефанишиної (175 см) та Олександра Хоми (200 см).

Команда Тернопільської області, набравши 480 очок, в загальному заліку серед усіх команд України - п’ятнадцята.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook