Про нас
увійти

Тернопільські спортсмени вдало завершили зимовий легкоатлетичний сезон

категорія: Легка атлетика | дата: 29 02 2016
Тернопільські спортсмени вдало завершили зимовий легкоатлетичний сезон

Три дні в легкоатлетичному манежі УАБС в Сумах проходили основні змагання зимового сезону — чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. Цей турнір мав статус відбіркового для участі в чемпіонаті світу, який 17-20 березня пройде в місті Портленд (США). Хоча тернопільським легкоатлетам не вдалося туди потрапити (досить високі були кваліфікаційні нормативи), однак вони виступили гідно, здобувши загалом 8 медалей.

Золоті нагороди в бігу на 3000 м з перешкодами вибороло подружжя Івана та Наталії Стребкових, які, показавши результати 8.40,67 та 10.09,08 сек., стали переможцями. Наталія паралельно виборола ще перше місце в змаганнях серед молоді, а Іван, змагаючись напередодні в гладкому бігу на 3000 м з результатом 8.08,96 сек., став бронзовим призером. Тренують спортсменів Юрій Рикалов та Олександр Степанюк. З результатом 7.71 м в стрибках у довжину Сергій Крук — вихованець Михайла Васірука, також виборов бронзову медаль. Продемонструвавши тактичну майстерність в бігу на 1500 м, з результатом 3.54,87 сек. третє місце за Русланом Даньківим (тренер Ольга Стефанишина). Усі призери представляють обласну ШВСМ та товариства "Колос" і "Динамо".

Оксана Ралько, повернувшись з міста Києва до рідних пенатів, поступово відновлює свою бойову форму. В фінальному забігу на 200 м з результатом 25.18 сек. спортсменка виборола срібну медаль серед молоді  та зайняла четверте місце серед дорослих спортсменів (тренер Олександр Степанюк, ОДЮСШ "Колос").

Наймолодша учасниця тернопільської команди, вихованка Зборівської ДЮСШ — Оксана Більчак (1998 р.н.) на цих змаганнях вперше виконала норматив кандидата в майстри спорту України в бігу на 800 м, пробігши за 2.14,07 сек., і стала бронзовою призеркою. Тренер спортсменки - Ольга Стефанишина (ОДЮСШ, МОН).

П’ятою в стрибках у висоту  серед молодих спортсменок, подолавши планку на висоті 170 см,  стала Христина Стефанишина (тренер Євген Кармелюк, ОДЮСШ "Колос"), а Олег Цебринський в бігу на 200 м з результатом 22.75 сек. став сьомим (тренер Михайло Васірук, ОДЮСШ "Колос"). Не все вдалося в змаганнях з потрійного стрибка нашому досвідченому спортсмену Дмитру Чорноті: показавши результат 15.26 м, атлет зайняв сьоме місце (тренер Євген Кармелюк, ОДЮСШ "Колос").

У командному заліку серед дорослих спортсменів тернополяни, набравши 455 очок, зайняли 14 місце, а серед молоді наша команда із 235-ма очками посіла 16 місце. Отож побажаємо тернопільським легкоатлетам успіхів і нових медалей  в літньому сезоні 2016 року.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook