Про нас
увійти

Медальні здобутки тернопільських легкоатлетів у Сумах

категорія: Легка атлетика | дата: 15 02 2016
Медальні здобутки тернопільських легкоатлетів у Сумах

Чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів впродовж двох днів тривав у легкоатлетичному манежі УАБС в місті Суми. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

В складі команди нашої області виступало дев’ятеро атлетів. Незважаючи на ненайкращі умови підготовки в зимовий період, — розповідає відповідальний секретар обласної Федерації легкої атлетики області Леонід Дахновський — наші легкоатлети продемонстрували досить високі результати. Золоту медаль в спортивній ходьбі на 3000 м з результатом 14.31,85 виборола Крістіна Поворознюк, яка тренується в ОДЮСШ "Колос" під керівництвом Віри Зозулі.

Виступаючи вперше в змаганнях серед юніорів, Іван Карюк у штовханні ядра з результатом 17.31 м та Оксана Більчак в бігу на 800 м (результат 2.15,57 с) стали срібними призерами. Обоє є вихованцями районних спортивних шкіл — Бучацької та Зборівської, зокрема, тренерів Івана Чуби та Володимира Небельського. У даний час Івану допомагає в підготовці Михайло Васірук (ОДЮСШ "Колос"), а Оксана тренується в Ольги Стефанишиної (обласна ДЮСШ). Додамо, що результат Івана Карюка — 17.31 м — став новим рекордом області серед юніорів у штовханні ядра.

Два четверті місця зайняв Віктор Сенчук (ОДЮСШ "Колос", тренери Михайло Васірук та Валерій Большаков): результату 705 см спортсменові було недостатньо для призового місця у стрибках в довжину, а у бігу на 200 м, показавши високий результат 22.70 с. (норматив КМСУ) в попередньому забігу, в фіналі Віктору не вистачило однієї сотої до бронзової медалі.

П’ятим в бігу на 400 м став Володимир Допта, показавши в фіналі результат 51.05 с (ОДЮСШ "Колос", тренер Михайло Васірук). До речі, в попередньому забігу на цих змаганнях на дистанції 400 м Володимир показав результат 50.94, що стало новим рекордом області серед юніорів у цьому виді.

П’яте та шості місця у стрибках у висоту за підопічними Євгена Кармелюка (ОДЮСШ "Колос"): Христина Стефанишина "злетіла" на висоту 175 см, а Назар Вовчок — на 195 см. Восьмим в штовханні ядра з результатом 14.21 став Олександр Шилівський (ОДЮСШ "Колос", тренери Іван Панасюк та Олег Данилюк), і дев’ятим з бігу на 2000 м з перешкодами з часом 6.06,21 став Олександр Гнатюк (ДЮСШ Тернопільського р-ну, тренери Ольга Стефанишина та Ігор Чайка).

Набравши 285 очок команда зайняла 10 місце з 25 областей, які брати участь у цих змаганнях.

Додамо, що усі учасники чемпіонату України в Сумах є претендентами на участь у чемпіонаті Світу з легкої атлетики серед юніорів, який відбудеться 19-24 липня у місті Бидгощ (Польща).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook