Про нас
увійти

На Тернопільщині визначили кращих легкоатлетів за підсумком року

категорія: Легка атлетика | дата: 22 12 2015
На Тернопільщині визначили кращих легкоатлетів за підсумком року

51 нагороду, з яких 16 золотих, 15 срібних та 20 бронзових медалей вибороли за цей рік легкоатлети області на всеукраїнських змаганнях. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Такі дані були названі на урочистому заході з нагоди відзначення Федерацією легкої атлетики Тернопільської області кращих легкоатлетів та тренерів за підсумками виступів у 2015 році. Ще однією важливою складовою імпрезу була звітно-виборна конференція Федерації. Відбувся захід у приміщенні кінотеатру "Кіно Палац".

Як повідомив відповідальний секретар Федерації Леонід Дахновський, розповідаючи про здобутки тернополян, учасниками чемпіонатів Європи серед дорослих та молоді були у 2015 році Іван Стребков, Наталія Стребкова (Солтан), Сергій Крук та Тетяна Фетіскіна, а Іван Карюк брав участь в Чемпіонаті Світу серед юнаків.

За минулий рік підготовлено два майстри спорту України — Віктор Ворко (стрибок в висоту) та Русаліна Поворознюк (спортивна ходьба); шість кандидатів в майстри спорту України, серед яких Христина Стефанишина (стрибок у висоту), Олександр Шилівський (штовхання ядра), Крістіна Поворознюк (спортивна ходьба), Сергій Петелін (біг 100 м), Оксана Пиж (біг 5000 м), Олег Цебринський (біг 200 м), а також дев'ятеро першорозрядників.

На заході були названі імена та відзначені кращі спортсмени у свої вікових категоріях. Відтак за підсумками року, кращим легкоатлетом серед юнаків став Іван Карюк (Бучацька ДЮСШ), серед юніорів — Христина Стефанишина (ОДЮСШ "Колос"), серед молоді — Сергій Крук (обласної ШВСМ), серед чоловіків та жінок — Іван Панасюк, Іван Стребков, Наталія Стребкова (Солтан) (обласна ШВСМ).

Сертифікатами Федерації легкої атлетики за встановлення рекордів Тернопільської області нагороджені: Макух Василь (біг на 200 м), Савків Назар (спортивна ходьба 5000 м), Карюк Іван (штовхання ядра), Олійник Наталія (біг на 10000 м), Русаліна Поворознюк (спортивна ходьба 5000 м), Іван Стребков (біг на 3000 м), Наталія Стребкова (біг на 3000 та 5000 м).

В рейтингу тренерів-викладачів з легкої атлетики ДЮСШ Тернопільської області І місце посіла Віра Зозуля (ОДЮСШ "Колос"); ІІ місце здобув Іван Чуба (Бучацька ДЮСШ); на ІІІ місці — Ольга Стефанишина (ОДЮСШ).

Рейтинг тренерів, які тренують юніорів, молодь та дорослих спортсменів склався так: І місце — Юрій Рикалов (ШВСМ), Олександр Степанюк (ФСТ "Колос"); ІІ місце — Михайло Васірук (ШВСМ); ІІІ місце — Віра Зозуля (ОДЮСШ "Колос").

За результатами звітно-виборчої конференції Президентом Федерації легкої атлетики Тернопільської Області було переобрано Валерія Єднака.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook