Про нас
увійти

Підручний: "Міг на першому вогневому рубежі відстріляти чисто, але у мене випав патрон"

категорія: Зимові види | дата: 20 01 2018
Підручний:

Капітан чоловічої збірної України з біатлону в ексклюзивному інтерв'ю XSPORT.ua прокоментував своєї виступ в спринтерській гонці в Антхольці, де він показав 44-й результат.

"Погано сьогодні виступив. Чесно кажучи, на першому колі було важко, але я намагався рівномірно розподілити сили, і на останньому вже "вичавив" все, що міг. Своїм ходом, можна сказати, що задоволений, адже на такій висоті з перших метрів дуже важко дихати.

Тут дуже важко стріляти стоячи, адже елементарно не вистачає дихання. На кожен постріл потрібно робити кілька вдихів, до того ж, відчувався вітер. Коли було лежання, то міг би відстріляти "на нуль", але, коли заряджав обойму, у мене випав один патрон, і я цього не помітив. Чотири рази потрапив, хотів робити п'ятий постріл, а не вийшло. Потім відкривав затвор, і на цьому, думаю, втратив секунд 10-12, а потім ще й не розбив мішень. Ну це моя помилка, хоча важко сказати, чому випав той патрон.

В Антхольці ми приїхали раніше за інших команд і зовсім не розганялися. Юрай (Юрай Санітра - старший тренер чоловічої збірної - прим. XSPORT.ua) ставив нам задачу розганятися через старти, щоб не підводити форму спеціально до Кубка світу, щоб приберегти швидкість на Олімпіаду. А чи вийде це в нас - подивимося.

Що стосується чемпіонату Європи, то я не бачу в цьому нічого поганого, адже зайвий раз спробую себе перед Олімпійськими іграми, подивимося ще, в яких гонках там я буду брати участь. Я обговорював це з Юраєм, і ми вирішили, що, як мінімум, один старт точно мені не завадить, тим більше в минулому році я до чемпіонату світу набагато більше виступав.

Думаю, що у мене є всі шанси потрапити в мас-старт ".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Дмитро Підручний виступить на чемпіонаті Європи, який стартує в італійському Ріднау 24 січня.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook