Про нас
увійти

Саночники з Кременця виступлять на Зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

категорія: Зимові види | дата: 18 01 2018
Саночники з Кременця виступлять на Зимовій Олімпіаді-2018 у Південній Кореї

Двоє спортсменів із Тернопілля здобули право участі у змаганнях ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

За результатами виступів на етапі Кубку світу, що днями завершився в Обергофі (Німеччина), кременчани Олександр Оболончик та Андрій Мандзій захищатимуть спортивну честь України у південнокорейському Пхьончхані, де 9-25 лютого 2018 року й відбуватимуться ці найпрестижніші світові змагання.

Як повідомляє тренерський штаб національної збірної команди України з санного спорту, загалом в олімпійській програмі з санного спорту буде розіграно чотири комплекти нагород, за кожен з яких будуть змагатися п’ятеро представників України. Зокрема, в одномісних санях виступатимуть серед чоловіків представник Тернопільщини Андрій Мандзій та львів’яни Антон Дукач і Олена Стецьків серед жінок.

У змаганнях двомісних саней серед чоловіків на льодовій трасі в Пхьончхані змагатиметься "синьо-жовтий" дует у складі Олександра Оболончика (Тернопільська область) та Романа Захарківа (Львівська область).

Україна буде представлена на олімпійському турнірі також і в командній естафеті. Кожна команда-учасниця формується з чотирьох учасників – по одному чоловічому і жіночому екіпажу та двомісні чоловічі сани, результати проходження траси кожного з яких додаються. Зауважимо, що на Олімпіаді-2018 боротьбу за медалі в естафеті вестимуть 13 команд.

Додамо, що на рахунку Андрій Мандзія та Олександра Оболончика це вже другі Олімпійські Ігри у спортивній кар'єрі. Олімпійський дебют наших земляків був на Олімпіаді у Сочі в 2014 році.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook