Про нас
увійти

Що перешкоджає розвитку біатлону на Тернопільщині? (ВІДЕО)

категорія: Зимові види | дата: 24 03 2017
Що перешкоджає розвитку біатлону на Тернопільщині? (ВІДЕО)

Тернопільські біатлоністи пропускають змагання і взагалі базу, що у Підгородньому, хочуть знищити, – так стверджує один із представників Федерації біатлону у Тернопільській області. 

В редакцію телеканалу ТV-4 звернувся чоловік, який відрекомендував себе як представник федерації біатлону у Тернопільській області, і заявив, що, біатлонну трасу, що у Підгородньому, хочуть знищити.

– Олімпійський комплекс в Підгородньому й надалі знищено. Було відключено світло, відрізана база від електромережі, було обговорено напередодні про передачу бази в центр Західноукраїнський або регіональний центр олімпійської підготовки виключно з біатлону. Цю школу, яку вони створили нещодавно і куди вони наполягають, щоб ФСТ “Колос” передавало базу, передати неможливо, – розповідає представник федерації біатлоністів Тернопільської області Олександр Починок.

Мова йде про переоформлення приватної школи з біатлону, яка діяла на базі у Підгородньому, на нову, тепер уже державну школу. У вересні 2016-го року Тернопільська обласна рада створила нову школу – ДЮСШ з зимових видів спорту, де відкрили відділення біатлону, куди перейшли працювати всі тренери з приватної колосівської ДЮСШ з біатлону. Разом з тренерами перейшли всі діти-спортсмени. Тому на учнівський та педагогічний склад переоформлення не вплинуло. Проте є зміни у фінансуванні. Відтепер грошові витрати на біатлонну школу виділяються з держбюджету.

Але цими грошима не можна заплатити за електроенергію. Наразі власник бази – це навчально курсова база (гуртожиток), збудована і прийнята в експлуатацію в 1985 році. Замовником будівництва була обласна рада Добровільного спортивного товариства “Колос” УРСР. Оскільки організація на сьогодні не має ніяких власних коштів і має борги, то вони самі звернулись до електромереж, щоби їх відключили від електропостачання – розповідає начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур. Проблему із відключенням світла міг би вирішити директор спортивної школи, у якого на це виділені гроші із держбюджету, та за документами він цього зробити не може.

Джерело: TV-4

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook