Про нас
увійти

Олена Підгрушна: "Збірній України потрібна конкуренція як в німецькій команді"

категорія: Зимові види | дата: 09 03 2017
Олена Підгрушна:

Біатлоністка Олена Підгрушна, яка через хворобу достроково завершила сезон, повернулася в Україну. Олімпійська чемпіонка- 2014 і призер чемпіонату світу-2017 на етапі в корейському Пхенхчані не бігти жодної гонки.

Про завдання збірної на два останні етапи в Контіолахті і Осло, про підсумки сезону та конкуренції в збірній Підгрушна розповіла в коментарі "UA: Перший"

- Завдання до кінця сезону - втримати квоту на наступний рік. Зараз ми йдемо на третьому місці і вся команда прагне зберегти цю позицію. Так близько ми ще ніколи не були, по крайній мірі, під час моєї кар'єри.

У минулому році мене також запитували про конкуренцію в збірній, я говорила: «Це чудово!». Нам потрібно, щоб було як мінімум шість конкурентноспроможних людина, як в німецькій збірній. У нас поки такого досвіду немає, але дівчата його отримують. У майбутньому сезоні Валя, Віта, Олья (Абрамова) будуть з нами і зміцнять наші ряди.

Сезон вдалий тим, що була медаль чемпіонату світу, це те завдання, яке ставили перед нами президент ФБУ і країна. З цим ми впоралися. У загальному заліку сподіваємося, що Юля (Джима) буде в ТОП-10. Це її результат. Якщо ми завершимо сезон в ТОП-3 Кубка націй, це буде один з наших кращих результатів. Досягнення є, але, звичайно, хотілося більше подіумів і квіткових церемоній. Я крім естафети та чемпіонату світу не змогла себе ніде проявити, тому осад залишився. Сподіваємося, що на наступний рік ми зробимо все, що не вдалося в цьому сезоні.

За матеріалами: xsport.ua
Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook