Про нас
увійти

На Кубку світу з біатлону тернополянин Дмитро Підручний - п’ятий в естафеті

категорія: Зимові види | дата: 07 03 2017
На Кубку світу з біатлону тернополянин Дмитро Підручний - п’ятий в естафеті

Українські біатлоністи Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Семаков та Дмитро Підручний посіли п’яте місце в естафеті на сьомому етапі Кубка світу в південнокорейському Пхенчхані. Ця естафетна гонка стала останньою в нинішньому сезоні Кубка світу.

Як повідомляє Федерація біатлону України, на першому етапі Артем Прима передав естафету третім з відставанням від лідера лише в п’ять секунд. На другому етапі Сергій Семенов зберіг третю позицію. Третім за Україну біг Володимир Семаков, який при хорошій стрільбі поступився в швидкості суперникам і передав естафету вже четвертим.

Дмитру Підручному, за словами фахівців, щоб змінити ситуацію із четвертими місцями нашої естафети в нинішньому сезоні, довелося ризикувати. Однак ризик не виправдався: після того, як для закриття п’яти мішеней в лежці довелося використати повний комплект патронів, Дмитро не тільки відпустив трійку лідерів на недосяжну відстань, але й дозволив обійти себе Антону Шипуліну. Спроби наздогнати росіянина до успіху не привели, але п’яту позицію Підручний зберіг, не дозволивши наблизитись до себе на небезпечну відстань німцю Арнду Пайфферу.

Отже, в підсумку українська команда фінішувала на п’ятому місці. А перемогла в недільній естафеті команда Франції. Друге місце зайняли австрійці, третіми стали норвежці.

Додамо, що жіночу естафету, у якій в складі української команди виступала тернополянка Анастасія Меркушина, наші спортсменки завершили на сьомому місці. У цій гонці, окрім Насті бігли Ірина Варвинець, Юлія Джима та Валя Семеренко.

Наступний етап Кубка світу пройде з 10 до 12 березня в фінському Контіолахті.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook