Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Назбиралася така втома, що не хочеться думати про наступні етапи"

категорія: Зимові види | дата: 20 12 2016
Дмитро Підручний:

Тернополянин Дмитро Підручний прокоментував 5-те місце у гонці з мас-стартом на третьому етапі Кубка світу.

— Як і вчора, остання стійка трішки підвела. Ніколи не стріляв чотири нулі на Кубку світу. Мабуть, це психологія. Але з кожною наступною гонкою буду психологічно більш стійкий. Сподіваюсь, в цьому році зможу показати на якійсь гонці чотири нулі.

Вчора моя вина була, що вибрав не ті лижі, не під ту трасу. Тому з такою стрільбою не вдалося піднятися так, як хотілося. Сьогодні навіть не знаю, як дякувати сервісу. Я трохи відставав на підйомах, але на довгих спусках я всіх наздоганяв і у підсумку зумів попасти в квіткову церемонію.
Я маю досвід з минулих років, що не можна далеко відпускати лідерів, треба триматися в голові групи. Якщо відстанеш, самому важко працювати. На 4-му колі мене обійшов Фуркад, за нього просто неможливо було "вчепитися". Треба було йти на максимумі, як на фініші. Він з таким запасом йде, що це просто щось неможливе.

На останньому колі я не думав про місце, просто хотів відпрацювати так, як можу. Намагався не відставати від тих, хто був передо мною. На підйомі від трьох біатлоністів відстали, на спуску наздогнали їх, потім Бьо впав... Добре, що зумів стати п’ятим.

Поки що в мене позитивні відчуття від цих трьох етапів. Працюється непогано. Але назбиралася така втома, що не хочеться думати про наступні етапи. Хочеться відпочити. Ці три тижні були дуже важкими для мене. Я не так давно є одним з лідерів команди і важко весь час працювати на таких швидкостях.

За матеріалами ФБУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook