Про нас
увійти

Тернополяни вибороли путівки на юніорський чемпіонат світу з біатлону

категорія: Зимові види | дата: 28 12 2015
Тернополяни вибороли путівки на юніорський чемпіонат світу з біатлону

Зимовий чемпіонат України серед юніорів і юніорок відбувся в місті Сколє, що на Львівщині, на навчально-спортивній базі "Тисовець". Збірна команда Тернопільської області з біатлону більше місяця готувалася до цих змагань на тренувальному зборі. Відтак показала досить високі результати, повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

В спринті серед юнаків  на дистанції 7,5 км Руслан Бригадир виборов бронзову нагороду, 5 місце у Андрія Підгрушного, сьомим був Роман Бригадир.

Серед дівчат на дистанції 6 км срібною призеркою стала Мар’яна Брикайло, Наталя Дячук посіла 13 місце. Всі спортсмени - вихованці Тернопільської ОДЮСШ з біатлону, які займаються під керівництвом тренера-викладача Назарія Бурика.

У мас-старті (юнаки 10 км, дівчата 7,5 км) результати такі: сьоме, восьме, дев’яте місця розділили, відповідно, Руслан Бригадир, Роман Бригадир та Андрій Підгрушний (тренер Олег Бунт), 13-м фінішував Микола Марфут (тренер Назар Бурик). Серед дівчат найкращий результат у Наталі Дячук, яка була п’ятою, Мар’яна Брикайло - восьма, Василина Ільницька (тренер Ірина Меркушина) — 15-та, Мажена Зорій (тренер Ігор Починок) — 19-та.

У змішаній естафеті збірна команда нашої області, в складі якої виступали Мар’яна Брикайло, Наталія Дячук, Руслан Бригадир та Андрій Підгрушний, зайняла третє місце.

За підсумками виступів на чемпіонаті України серед юнаків та дівчат збірна Тернопільщини посіла третє загальнокомандне місце. Ще одним результатом змагань стало те, що за вдалий виступ троє наших спортсменів - Брикайло Мар’яна, Бригадир Руслан та Підгрушний Андрій — вибороли путівку на юніорський чемпіонат світу з біатлону, який з 28 січня до 2 лютого 2016 року відбудеться в Румунії. А цими днями в селі Сянки Львівської області проходить чемпіонат України серед юніорів і юніорок, чоловіків та жінок. Триватимуть змагання до 28 грудня, — повідомив директор ТОДЮСШ з біатлону Андрій Яцина.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook