Про нас
увійти

Тернопільські волейболістки готуються до фіналу

категорія: Волейбол | дата: 19 03 2016
Тернопільські волейболістки готуються до фіналу

Збірна команда Тернопільської області з волейболу виступає в чемпіонаті "Дитяча ліга" з волейболу серед дівчат 1999/2000 р. н., повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

У цьому сезоні беруть участь 16 команд, які розділені на 4 групи. Змагаються 16-ти річні дівчата та молодші. У складі нашої команди в основному спортсменки 15-річні, хоча в заявці є й молодші волейболістки.

Перший стартовий етап всеукраїнських змагань відбувся в спортзалі Тернопільського національного економічного університету. Суперницями тернополянок були волейболістки з Луцька, Костополя та Чорткова.

У першій грі з командою Костополя наші дівчата поступились з рахунком 2:3, показавши пристойну гру на тлі такого суперника. Другий матч юні волейболістки виграли з рахунком 3:1 у лучанок. Цей не менш напружений від попереднього матч тривав аж дві години. Такі тривалі ігри позначились на заключному поєдинку. Наша збірна команда здобула перемогу над суперником з Чорткова 3:0, але фізично важко було грати. Утім, діти показали достойну гру.

За підсумками першого туру тернопільська і костопільська команди набрали по сім очок. Щоб бути на першому місці, нашим дівчатам не вистачило однієї виграної партії. На третьому місці перший тур завершила команда Луцька (4 очка), а на четвертому — Чорткова (0 очок).

Другий тур чемпіонату України "Дитяча ліга" серед дівчат 1999/2000 р. н. пройшов у місці-сусіді Луцьку 22-26 лютого. Участь брало 8 команд (дві групи по 4 команди). Напередодні 18-22 лютого аналогічний тур відбувся у м. Вінниці.

Команди однієї групи (які між собою зіграли у першому турі чемпіонату) змагалися з суперницями іншої. Юні волейболістки Тернополя таким чином зустрілись з командами: Спортліцей м. Біла Церква, Київ-5, Київ-10, Боярка (Київська обл..).

В перший ігровий день наші дівчата зустрілись з командою Київ-10 і вибороли перемогу з рахунком 3:1 та технічну перемогу над командою Київ-5, яка не змогла взяти участь в іграх даного туру. Другий ігровий день був сповнений емоцій та переживань. Нашими суперницями були дівчата з Боярки. Програючи перші дві партії, тернополянки у третій та четвертій партіях показали свій бойовий дух і бажання вигравати і зрівняли рахунок 2:2. Вирішальна 5-а партія закінчилась з рахунком 15:13 на користь противника. Проте, хочеться зазначити, що, програючи поки у фізичному та психологічному планах, наші волейболістки радують тренерський склад ростом майстерності у кожній грі. Третій ігровий день був передбачуваним і завершився перемогою Спортліцею 3:0, адже, його честь захищали  четверо дівчат молодіжної збірної України 1998/1999 р. н.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що ігри загалом були напрочуд цікавими та захоплюючими. На даному турі ми здобули 7 очок, що дало нам можливість брати участь у фінальних турах чемпіонату України "Дитяча ліга", які відбудуться у м. Біла Церква в  квітні. Також, місце у фіналі забезпечили собі команди: м. Луцьк ОДЮСШ, Костопіль – Спортінтернат, Спортліцей м. Біла Церква.

У фінальній частині візьмуть участь 8 команд загалом. За попередніми даними, суперницями наших волейболісток у фіналі стануть: Нетішин КДЮСШ, збірна Вінниці, Миколаїв ДЮСШ, ХОВУФКС м. Харків, а також вище названі три команди-фіналістки другого туру в м. Луцьку.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook