Про нас
увійти

Тернопільський "Терен" в об'єднаній команді підкорює новий чемпіонат з регбіліг

категорія: Командні види | дата: 03 05 2018
Тернопільський "Терен" в об'єднаній команді підкорює новий чемпіонат з регбіліг

Об'єднана команда тернопільського "Терену" та РК "Рівне" під назвою "West Knights" минулого тижня розпочала виступи у новому сезоні чемпіонату України з регбіліг серед команд Суперліги.

Дебютний поєдинок об'єднаної команди відбувся у Рівному на стадіоні "Мототрек". Протистояли "West Knights" гості з Києва – "Kyiv Rhinos", яких очолив тренер із Нової Зеландії. Перший тайм поєдинку завершився внічию – 10:10, а у другому таймі фортуна посміхнулася гостям – 22:26.

- Перемога для нашої команди була близькою, але через відсутність замін ми не зуміли дотиснути суперника, - коментує підсумок гри граючий тренер тернопільського "Терена" Володимир Крутовський. – У складі "West Knights" матч провели вісім гравців тернопільської команди та п'ять – з Рівного. Під кінець гри далася взнаки фізична втома. Оскільки суперник мав змогу робити заміни, то їм вдалося перемогти з мінімальним рахунком.

У минулому сезоні тернопільські регбісти захищали кольори РК "Рівне" у чемпіонаті України з регбіліг. Цього разу команди вирішили об'єднатися, хоча у планах "Терену" виступати самостійно.

- Для наших гравців це новий виклик та новий досвід, - каже Володимир Крутовський. – Оскільки ми ще не повністю знайомі зі всіма особливостями проведення чемпіонату Суперліги, то цього року вирішили виставити команду спільно із рівнянами. Якщо дозволятиме рівень гравців та буде належне фінансування, то у наступному сезоні ми плануємо виступати у чемпіонаті єдиною командою з Тернополя.

Загалом у Суперлізі з регбіліг участь беруть п'ять об'єднаних команд – такзваних франшиз від британських регбійних клубів. А саме: "Transcarpathia Trinity" (РК "Корзо" (Ужгород), РК "МДУ" (Мукачево), РК "ЛЕВИ" (Королево)), "Kharkiv Legion Xlll – Giants" (РК "ЛЕГІОН ХІІ" (Харків)), "West Knights" (РК "Терен" (Тернопіль), РК "Рівне"), "Kyiv Rhinos" (РК "Київ" (Київ), РК "Ребелс" (Київ)) та "Lviv Tigers", складена із гравців львівського "Сокола".

- Чемпіонат пройде у два етапи, - додає пан Володимир. – На першому ми зіграємо у два кола, тобто з кожною командою зустрінемося вдома та на виїзді. Перший етап триватиме до кінця липня. Згодом чотири кращі команди вийдуть до фінальної частини, яка відбудеться восени, де і визначатимуть призерів Суперліги.

Регбіліг за словами Володимира Крутовського не має принципових відмінностей від класичного регбі, проте існує кілька унікальних правил. Зокрема у кожній команд на полі перебувають по 13 регбістів. У регбіліг дозволяють робити 12 зворотніх замін.

- Матчі регбіліг відбуваються на стандартому футбольному полі, розділеного десятиметровими лініями, - пояснює тренер. – У кожної з команд є у розпорядженні шість атак, щоб занести м'яч у залікову зону. Якщо команда цього не зробила, то м'яч переходить суперникам. Регбіліг – більш динамічний вид, ніж класичне регбі і зрозуміліше сприймається глядачами.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook