Про нас
увійти

Регбійний "Терен" готовий повернутися у Вищу лігу

категорія: Командні види | дата: 28 03 2017
Регбійний

Тернопільська регбійна команда "Терен" планує заявитись до участі у чемпіонаті та Кубку України з регбі-7. Нещодавно наші регбісти повернулися з тренувального збору.

Збори "Терен" провів у Рівному разом із колегами з місцевого регбійного клубу "Верес". Щодня спортсмени проводили спільні триразові тренування.

- На навчально-тренувальні збори вирушилі вісім регбістів "Терену", - каже граючий тренер команди Володимир Крутовський. – Більшість із них не мають ще такого великого досвіду у серйозних змаганнях – лише в обласних першостях. Апогеєм нашого збору стала гра у складі рівненського "Вереса" у чемпіонаті Регбі ліг проти титулованого львівського "Сокола". Хоч ми і поступилися команді Суперліги, але молодь набралася неабиякого досвіду.

За словами Володимира Крутовського на зборах тернополяни перш за все покращили свої фізичні кондиції завдяки хорошим тренуванням. Не забували і про тактичні заняття.

- Такі збори перш за все були корисними для наших молодих регбістів, - додає чоловік. – Влаштували їм, як кажуть, перевірку боєм. І зізнаюся, вони нас не розчарували, навіть попри поразку.

У Тернополі "Терен" регулярно проводить тренування на базі економічного університету. Чимало гравців команди незабаром захищатимуть честь вузу на Універсіаді України.

- Регулярно з нами тренуються близько двадцяти регбістів, - каже Володимир Крутовський. – Хлопці – різного рівня підготовки, але всі стараються і працюють на тренуваннях.

Цього року у планах "Терену" – брати участь у чемпіонаті України з регбі-7 та у Кубку України. Заявити на чемпіонат можна 14 гравців. Змагання планують розпочати у травні. Відбудуться вони у чотирьох зонах ("Захід", "Схід", "Південь" та "Північ") у два етапи. Переможці зон потраплять до фінальної частини, де і будуть розігрувати нагороди.

- Наразі усі витрати по команді доводиться закривати особистими коштами, - каже регбіст. – У нас немає спонсора, який міг би допомагати. Хотілося би щоб розвивати регбі активніше допомагала влада. Крім виступів за "Терен" у чемпіонаті України, ми продовжимо грати у чемпіонаті Регбі ліг за рівненський "Верес", а також у чемпіонаті України з регбі-15. Враховуючи усі проблеми цього спорту у Тернополі, мусимо шукати ігрову практику за межами області.

До слова, навесні тернопілські регбісти планують організувати у Тернополі турнір з регбі-7, запросивши до участі команди з сусідніх областей.

Джерело: 20 хвилин
 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook