Про нас
увійти

Тернопільські регбісти проведуть відкриту першість області

категорія: Командні види | дата: 22 11 2016
Тернопільські регбісти проведуть відкриту першість області

Відкритий чемпіонат Тернопілля з регбі-7 серед чоловічих та жіночих команд проведуть у Тернополі 27 листопада.

Ініціатором проведення регбійного чемпіонату виступило управління фізкультури та спорту Тернопільської ОДА, очолюване Віктором Мацикуром спільно з регбійним клубом "Терен". Пройде він на стадіоні у Кутківцях, починаючи з 11:00. До участі організатори запросили й команди з інших областей.

— З самого початку ми запланували провести товарську зустріч з регбі-15 між Тереном та рівненським Вересом, — пояснює тренер та капітан регбійного клубу Терен Володимир Крутовський. — Згодом з ініціативи управління вирішили провести офіційні змагання – повноцінний чемпіонат області. Втім, якщо рівненська команда приїде у повному складі, то товариська гра теж відбудеться. Якщо ні, то запросимо Верес до участі у турнірі з регбі-7.

За словами Володимира Крутовського в обласній першості з регбі-7 участь візьмуть три чоловічі команди — ТНТУ, ТНЕУ, Терен та дві жіночі ТНЕУ-1 (основа), ТНЕУ-2 (резерв).

— Ми надіслали запрошення дівчатам з Івано-Франківська, — додає регбіст. — Якщо у них буде змога, то вони теж приїдуть та візьмуть участь у наших змаганнях. Першочергова мета цього турніру – ще раз показати усім, що тернопільське регбі є і ми прагнемо розвиватися. Маємо ще час і будемо раді, якщо інші команди відкликнуться та виявлять бажання взяти участь у відкритій першості Тернопілля.

До змагань регбісти Терену готуються ретельно, тренуючись тричі у тиждень.

— Свої тренування ми проводимо на базі економічного університету, — каже Володимир Крутовський. — Разом з "ветеранами" регбі тренуютсья і молоді хлопці, які тільки починають свій шлях у цьому виді спорту.

До слова, тернопільський регбійний клуб Терен у наступному сезоні планує брати участь у Вищій лізі з регбі-7. Допоки ж, гравці команди у чемпіонаті України виступають за інші колективи.

— Частина наших хлопців у складі згаданого Вереса стали бронзовими призерами Вищої ліги, — продовжує Володимир Крутовський. — Я з кількома регбістами виступали за команду Івано-Франківська. Сподіваємося, що вже у наступному сезоні всі ми разом гратимемо за Терен у Вищій лізі.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook