Про нас
увійти

Тернопільському регбі хочуть дати нове життя

категорія: Командні види | дата: 14 04 2016
Тернопільському регбі хочуть дати нове життя

П'ять команд на стадіоні школи №23 10 квітня змагалися за Кубки переможців у аматорському турнірі з регбі-7.

Змагання присвятили Дню зародженю такого виду спорту, як регбі, котрим прийнято вважати 7 квітня.

- На турнір ми запрошували абсолютно усіх любителів регбі, - каже організатор турніру та гравець регбійного клубу "Терен" Володимир Крутовський. – Сьогодні дійсно зібралися усі ті, хто любить цей вид спорту. Маємо дві жіночі команди та три чоловічі. Турнір перш за все організували для підвищення ігрової майстерності гравців та заради підготовки команд до наступних змагань.

До слова, регбісти змагались між собою у два кола. Команди, що набрали більшу кількість очок, врешті стали переможцями. Серед жінок першість виборола команда ТНЕУ-1. У чоловічій категорії першість здобула команда "Терен". Друге місце посіли регбісти з технічного універистету, а третє – з економічного.

- Велика вдячність організаторам, які провели такі змагання, - каже регбіст Олександр Жильцов. – Враження лише хороші та позитивні. Хотілось щоб до турніру долучилися ще більше команд. Тоді було б ще цікавіше змагатись. Проте починаємо з трьох команд і сподіваємося, що турнір стане традиційним і команд згодом побільшає. Взагалі хочеться щоб тернопільські студенти та школярі активніше долучалися до такого виду спорту, як регбі.

До речі, переможцем турніру у складі команди "Терен" став доволі унікальний регбіст. Володимир Івасюк грає на аматорському рівні у команді з Дубаї. На період відпустки повернувся у Тернопіль.

- За "Терен" я виступав раніше, коли команда грала у Вищій лізі, - каже Володимир. – Завершивши навчання, я поїхав працювати у Дубаї. Там знайшов аматорську команду у складі якої тренуюся та виступаю. Восновному там зібрані гравці з різних країн – Нової Зеландії, Австралії та інших. Рівень там хоч і аматорський, але набагато вищий, ніж навіть професійний в Україні. Багато чого нового в тренувальному процесі, чого не вистачає в нас. Усі члени команди працюють, а у вільний час збираємося пограти в улюблену гру. Щоправда, грати доводиться лише взимку, адже влітку у Дубаї 50-ти градусна спека.

Регбійний клуб "Терен", який раніше виступав у чемпіонатах України, ненадовго зник з інформаційного простору. За браком людей та фінансування "Терен" припинив тренувальний та змагальний процес. Втім, команда планує перезавантаження.

- Наша команда виживала власними силами, - пригадує лідер "Терена" Володимир Крутовський. – У нас не було жодної підтримки зі сторони, бракувало людей. Тому рано чи пізно, це мало статися і команда припинила активні виступи. Зараз ми знову зібралися, почали тренування і, власне, плодом цих тренувань і став цей турнір з регбі. Цього разу нам допомогли представники влади Степан Барна та Віктор Мацикур.

За словами Володимира Крутовського, "Терен" цього року планує заявитися до участі у кількох Всеукраїнських турнірах.

- На жоден чемпіонат України ми заявитись не змогли, - додає він. – Проте влітку плануємо взяти участь у турнірі з регбі-5, або пляжного регбі. Турнір проходить традиційно у Києві. Ймовірно візьмемо участь у Кубку Галичини, де змагаються команди із Західного регіону. У планах також участь у Кубку України з регбі-7. Сподіваємося, що спонсори не оминуть нашу команду увгою та допоможуть у розвитку регбі.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook