Про нас
увійти

"Агрон" – володар кубка області 2021 року!

категорія: Футбол | дата: 26 08 2021
"Агрон" – володар кубка області 2021 року!

Великогаївський "Агрон" здобув кубок Тернопільської області 2021 року, перемігши теребовлянську "Ниви". Фінальний поєдинок пройшов у селі Васильківці на красені-стадіоні "Поділля". 

В обох команд був непростий шлях до фіналу. Більш тернистий він видався для теребовлянців. "Ниві" долею жеребу довелося починати змагання з попередньої стадії, на якій суперником був бронзовий призер минулорічного чемпіонату області – "Медобори" із Зеленого. Футболісти "Ниви" здобули дві непрості перемоги – 2:1 та 2:0. Далі на їхньому шляху була ще одна команда з Гусятинщини – учасник вищої обласної ліги "Поділля" з Васильківці. Тут теребовлянці вже у першому домашньому поєдинку вирішили долю протистояння, перемігши – 5:2. У матчі-відповіді теж була зафіксована перемога "Ниви", щоправда, більш скромніша – 1:0. У півфіналі на футболістів із Теребовлі чекав молодий та амбітний суперник – ФК "Тернопіль-ТНПУ". Після несподіваної поразки в обласному центрі в першому матчі (1:2) зірковій за мірками місцевого футболу "Ниві" потрібно було брати реванш у себе на полі, щоби сподіватися на участь у фіналі. У першому таймі молоді тернополяни стримували масовані атаки теребовлянців і зрідка контратакували. Натомість у другому все ж таки вища майстерність гравців "Ниви" далася взнаки і вони зуміли чотири рази вразити ворота студентської команди, тим самим перемігши – 4:0.

Другий фіналіст кубка свій шлях на вершину розпочав із чвертьфіналу. Там він несподівано зустрів серйозний опір з боку команди ФК "Плотича", яка не виступає в обласному чемпіонаті, натомість носить титул володаря Ліги чемпіонів Тернопільщини та суперкубка серед районних команд області. У першому матчі на полі суперника "Агрон" навіть програв – 1:2, а в матчі-відповіді мінімально переміг –1:0, і завдяки ще на той час діючому правилу виїзного гола, великогаївська команда пробилася до півфіналу. На цій стадії "Агрон" зустрічався з теж нижчим за класом суперником – бучацьким "Колосом", котрий є лідером першої обласної ліги. Дві впевнені перемоги – 4:2 і 3:1 – дозволили підопічним Олега Лівіцького здобути путівку до фіналу.

У вирішальному кубковому матчі було все, що так любить футбольний вболівальник. По-перше, зустрічалися найсильніші аматорські колективи Тернопільщини останнього десятиріччя – теребовлянська "Нива" та великогаївський "Агрон". Обидві ці команди захищають честь Тернопільщини в аматорському чемпіонаті України. Саме ці суперники володіли кубковим трофеєм останніх два роки – у 2019-му його здобув "Агрон", а в 2020-му – теребовлянська "Нива". По-друге, глядачі вщент заповнили стадіон, їх не злякав навіть дощ, який рядно сипав у другому таймі. По-третє, команди показали справжній чоловічий футбол і заслужили від вболівальників тільки слова вдячності.

Щодо власне самої гри, то вона була варто того, щоби її побачити вживу. В основний час голів забито не було, хоча команди намагалися не відсиджуватися в обороні. На початку другого тайму теребовлянці залишилися в меншості, коли після фолу останньої надії арбітр Павло Дубровець з Житомира показав червону карку – Василь Лойко руками зупинив прохід Тараса Червонецького, коли той виходив віч-на-віч з голкіпером "Ниви" Дмитром Рудиком. У цьому епізоді арбітр, як і вся бригада з Житомира упродовж матчу, діяв чітко за правилами. У меншості теребовлянці показали себе справжніми бійцями і вистояли 90 хвилин основного часу і п’ять компенсованого.

Далі глядачі отримали вишеньку на футбольному торті – додаткових 30 хвилин. Наприкінці першого екстра тайму рахунок "агронівцям" таки вдалося відкрити. Після передачі Тарас Червонецького, Володимир Пришнівський очевидно робив навісну передачу, але так сталося, що м’яч по неймовірній траєкторії залетів у сітку воріт (1:0). Здавалася, що теребовлянці не зуміють відігратися, та ще й у меншості, адже сили не безмежні, а суперник доволі високого рівня. Тим не менше на третій компенсованій хвилини до вже додаткового часу футболісти "Ниви" отримали право на подачу з кутового і вони витиснули з нього по-максимуму. У боротьбі к воротарському майданчику м’яча в сітку проштовхнув Остап Ілюк (1:1).

І хоча ось-ось мав прозвучати свисток про закінчення матчу, але саме ця мить стала кульмінаційною – в останній вагон матчу заскочив голкіпер Руслан Мазур, котрий вийшов на поле саме під пенальті. Тренер "Агрона" Олег Лівіцький знав на що він йде, адже добре пам’ятав минулорічний суперкубок області, в якому теж була серія одинадцятиметрових ударів і яку виграв саме Мазур. І цього разу Руслан виявився на висоті. Він перший удар від капітана "Ниви" Олександра Дугієнка ледь не потягнув, дещиці не вистачило, щоби відбити м’яча, після того, як він вгадав напрямок його польоту, і навіть до нього доторкнувся. Далі ж Мазур немов заворожував гравців суперника. Так, Владислав Сороцький потрапив у стійку, від рук голкіпера після удару Артема Козлова м’яч поцілив у поперечину, і, насамкінець, Артем Сорокін теж потрапив у штангу. В "Агрона" було лише одне не точне виконання пенальті – Роман Мельник пробив вище воріт, але це не стало на заваді перемозі великогаївської команди по пенальті – 3:2.

"Агрон-ОТГ" (В. Гаї) – "Нива" (Теребовля) – 1:1 (0:0, 1:1 дод. час, по пен. 3:2)

24 серпня. Васильківці. СК "Поділля". 850 гл. +15 град.

Арбітр – Павло Дубровець (Житомир), асистенти – Володимир Онищук (Житомир), Роман Мосійчук (Житомир).

4-й арбітр – Артем Трач (Тернопіль).

"Агрон-ОТГ": Рогаль (Мазур, 120+3), Андрієшин, Щербатюк, Соколовський (Лук’янов, 120), Сокіл (Ковалик, 83), Лема, Червонецький (Скобляк, 91), Гром’як (Стриєшин, 108), Луцик-к (Пришнівський, 75), Семенець (Мельник, 91), Процик.

"Нива": Рудик, Залізняк, Пастернак (В. Сороцький, 46), Дугієнко-к, Лойко, Хорольський (Дячук, 67), Кренько (Сорокін, 77), Дацюк, Воронченко (Рогожкін, 56), Страшкевич (Ілюк, 57), Бондаренко (Козлов, 60).

Голи: Володимир Пришнівський (105), Остап Ілюк (120+3).

Пенальті реалізували: Дмитро Стриєшин, Євген Щербатюк, Володимир Пришнівський ("Агрон-ОТГ") – Олександр Дугієнко, Остап Ілюк ("Нива").

Пенальті не реалізували: Роман Мельник ("Агрон-ОТГ") – Владислав Сороцький, Артем Козлов, Андрій Сорокін ("Нива").

Попереджені: Вадим Воронченко (32), Дмитро Хорольський (47), Володимир Пришнівський (78), Тарас Червонецький (85).

Вилучений: В. Лойко (52).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook