Про нас
увійти

Сьогодні у Васильківцях відбудеться фінал Кубка Тернопільської області з футболу

категорія: Футбол | дата: 24 08 2021
Сьогодні у Васильківцях відбудеться фінал Кубка Тернопільської області з футболу

На минулому тижні стали відомі імена фіналістів кубка Тернопільської області з футболу. За результатами півфінальних матчів у головному поєдинку року зіграють найсильніші аматорські колективи Тернопільщини – діючий володар кубка і чемпіон області теребовлянська "Нива" і їхній головний суперник упродовж останніх сезонів – великогаївський "Агрон".

В обох команд непростий шлях був до фіналу. Більш тернистий він видався для теребовлянців. "Ниві" долею жеребу довелося починати змагання з попередньої стадії, на якій суперником був бронзовий призер минулорічного чемпіонату області – "Медобори" із Зеленого. Футболісти "Ниви" здобули дві непрості перемоги – 2:1 та 2:0. Далі на їхньому шляху була ще одна команда з Гусятинщини – учасник вищої обласної ліги "Поділля" з Васильківці. Тут теребовлянці вже у першому домашньому поєдинку вирішили долю протистояння, перемігши – 5:2. У матчі-відповіді теж була зафіксована перемога "Ниви", щоправда, більш скромніша – 1:0. У півфіналі на футболістів із Теребовлі чекав молодий та амбітний суперник – ФК "Тернопіль-ТНПУ". Після несподіваної поразки в обласному центрі в першому матчі (1:2) зірковій за мірками місцевого футболу "Ниві" потрібно було брати реванш у себе на полі, щоби сподіватися на участь у фіналі. У першому таймі молоді тернополяни стримували масовані атаки теребовлянців і зрідка контратакували. Натомість у другому все ж таки вища майстерність гравців "Ниви" далася взнаки і вони зуміли чотири рази вразити ворота студентської команди, тим самим перемігши – 4:0.

Другий фіналіст кубка свій шлях на вершину розпочав із чвертьфіналу. Там він несподівано зустрів серйозний опір з боку команди ФК "Плотича", яка не виступає в обласному чемпіонаті, натомість носить титул володаря Ліги чемпіонів Тернопільщини та суперкубка серед районних команд області. У першому матчі на полі суперника "Агрон" навіть програв – 1:2, а в матчі-відповіді мінімально переміг –1:0, і завдяки ще на той час діючому правилу виїзного гола, великогаївська команда пробилася до півфіналу. На цій стадії "Агрон" зустрічався з теж нижчим за класом суперником – бучацьким "Колосом", котрий є лідером першої обласної ліги. Дві впевнені перемоги – 4:2 і 3:1 – дозволили підопічним Олега Лівіцького здобути путівку до фіналу.

Вирішальний кубковий матч за традицією відбудеться 24 серпня. Цього року його проведення заплановано у Васильківцях на стадіоні спортивного комплексу "Поділля". Асоціація футболу Тернопільщини публічно звернулася до представників місцевої влади та керівників футбольних клубів, щоби вони подавали заявки на проведення фіналу. Спортивний клуб "Поділля" з Васильківців направив на адресу АФТ офіційну заявку, яка була розглянута і позитивно прийнята.

– Стадіон у Васильківцях є одним з кращих у нашій області, постійно покращується його інфраструктура, у місцевій громаді вболівальники чисельно відвідують футбольні матчі чемпіонату області, тому логічно, що там проходитиме один із головних матчів футбольного року на Тернопільщині. Тим більше, що представники місцевої влади та меценати СК "Поділля" зацікавлені в проведенні подібного спортивного дійства й обіцяють організувати його спільно з АФТ на найвищому рівні. Водночас наша Асоціація і далі продовжує дотримуватись вибраного шляху, щоби фінальні матчі кубка області могли спостерігати вболівальники в різних куточках нашого краю, – сказав голова Асоціації футболу Тернопільщини Тарас Юрик.

Нагадаємо, відколи команда Тараса Юрика опікується тернопільським футболом, фінальні кубкові поєдинки відбуваються на стадіонах різних населених пунктів області. У 2017 році фінал проходив у Збаражі, в 2018-му – у Козовій, у 2019-му – в Тернополі (в рамках святкування 110-ї річниці тернопільського футболу), в 2020-му – у Великих Гаях.

Зауважимо, що фіналісти вже піднімали над своїми головами кубок області у попередні роки. Теребовлянська "Нива" є шестиразовим його володарем (1993, 1995, 1996, 2014, 2015, 2020 рр.), натомість великогаївський "Агрон" усього раз володів цим трофеєм у 2019 році. Можна не сумніватися, що кожна з команд 24 серпня докладе всіх зусиль, щоби знову заволодіти кубком…


Джерело: Тижневик "Номер один"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook