Про нас
увійти

Вихованець тернопільського футболу приклався до першої поразки італійця Де Дзербі на чолі донецького "Шахтаря"

категорія: Футбол | дата: 09 08 2021
Вихованець тернопільського футболу приклався до першої поразки італійця Де Дзербі на чолі донецького "Шахтаря"

7 серпня, у матчі 3-го туру Прем’єр-ліги України сезону-2021/22 донецький "Шахтар" сенсаційно програв ФК "Олександрія" – 1:2. Ця поразка стала першою для нового коуча гірників, італійця Роберто Де Дзербі. Одним з героїв матчу став 23-річний голкіпер команди з Олександрії, вихованець тернопільського, а точніше підволочиського футболу Олег Білик. 

Футболом Олег Білик займатися в підволочиській ДЮСШ, потім переїхав до обласного центру. У 2012 році перейшов до молодіжної академії "Скали". З 2014 року й протягом двох наступних сезонів виступав за "Скалу U-19".

У липні 2016 року переведений до першої команди стрийського клубу, у футболці якого дебютував 30 жовтня 2016 року в програному (1:2) виїзному поєдинку 16-о туру першої ліги проти "Полтави". Олег вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. У сезоні 2016/17 років зіграв 7 матчів у першій лізі, ще один поєдинок провів у кубку України.

За підсумками сезону стрийський клуб вилетів до другої ліги, де став основним воротарем команди. Зіграв 24 матчі в другій лізі чемпіонату України.

Під час виступів за стрийську команду привернув увагу закордонних клубів. Побував на перегляді в клубі MLS "Філадельфія Юніон", проте через проблеми з документами залишитися в США не зміг. Також був на перегляді в іранському "Персеполісі", проте вирішив не підписувати контракт з клубом.

Влітку 2018 року прийняв запрошення "Олександрії". Дебютував за олександрійську "молодіжку" 21 липня 2018 року в переможному (4:1) виїзному поєдинку 21-о туру молодіжного чемпіонату України проти львівських "Карпат". Олег вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. Виступав за молодіжну команду "Олександрії".

На офіційному рівні дебютував за олександрійців 25 вересня 2019 року в переможному (1:0) виїзному поєдинку 3-о кваліфікаційного раунду кубку України проти вишгородського "Діназу". Олег вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. Зіграв й 30 жовтня 2019 року, в переможному поєдинку 1/8 фіналу кубку України проти луганської "Зорі". Основний та додатковий час поєдинку завершився з нічийним рахунком (1:1). Олег вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. А в серії післяматчевих пенальті (5:4) відбив два удари у виконанні луганців (від Владислава Кочергіна та Владислава Кабаєва).

У Прем’єр-лізі дебютував 10 листопада 2019 року в нічийному (0:0) виїзному поєдинку 14-о туру проти донецького "Олімпіка". Вже на 4-й хвилині голкіпер "жовто-чорних" отримав червону картку від головного арбітра матчу Сергія Бойка, який під час виходу Юрія Паньківа за межі штрафного майданчика "побачив" порушення правил проти нападника "Олімпіка" Шахаба Захеді, незважаючи на те, що Юрій спочатку зіграв у м’яч і лише потім зачепив суперника. Тому вже на 7-й хвилині Білик замінив Максима Задераку, а на 90-й хвилині матчу отримав жовту картку за затримку часу.

Викликався Олег Білик до складу юнацької збірної України U-19, у футболці якої дебютував 8 жовтня 2016 року в переможному (3:0) домашньому поєдинку юнацького чемпіонату Європи U-19 проти однолітків з Латвії. Білик вийшов на поле в стартовому складі та відіграв увесь матч. У складі юнацької збірної України зіграв 3 матчі. З 2019 року захищає кольори молодіжної збірної України.

Джерело: Тижневик "Номер один"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook