Про нас
увійти

"Нива" і "Олімпік" розділили очки

категорія: Футбол | дата: 09 08 2021
"Нива" і "Олімпік" розділили очки

8 серпня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у 3 турі чемпіонату Першої ліги у  домашньому матчі зіграв в нульову нічию з донецьким "Олімпіком".

Обидві команди на старті сезону встигли завоювати симпатії. Нива – перемігши напхане зірками УПЛ Полісся, Олімпік – обігравши Прикарпаття, яке чемпіонат починало з перемоги 6:0. Зараз же Климовський виставляв тернополян проти клубу, в якому пройшла вся його колишня тренерська кар’єра. При цьому, мабуть, в Олімпіку вже і не залишалося нікого, з ким би працював раніше його колишній головний тренер.

Чого не віднімеш у Ниви – так це запалу і бойовитості. Особливо на своєму стадіоні. Чи варто дивуватися, що навіть при непоганому підборі гравців у донеччан вони пережили чимало неприємних миттєвостей? Уже в дебюті, здається, Дєдух пасом з глибини виводив на воротаря Проціва, і дістань вінгер м’яч верхівкою – дуже непросто було б воротарю Рибаку.

Відповідь Олімпіка була шикарною. Спочатку після кутового Кирієнко головою зарядив м’ячем у поперечину. Слідом вже Прядун ударом метрів з 20-ти запустив в штангу, а добивання від Койдана накрив воротар Механів. Відзначимо в цьому моменті Цурупіна, який попрацював у відборі на чужій половині поля, і Кирієнко, стеливший цю шикарну передачу на Прядуна. Ще один кутовий замикав вже Білий – і тут Механів потягнув дуже і дуже складний м’яч.

Апогеєм же матчу стала середина другого тайму. Воротар Механів виводив одноклубника Волохатого прямо на свого візаві, захисник Олімпіка лише погіршив ситуацію невдалою скидкою. Волохатий встиг прокинути повз Рибака, м’яч влучив у штангу, і арбітр зупинив гру, призначивши пенальті. Втім, сам Рибак виправився, схопивши не найгірший удар виконавця стандартів Семенини. До речі, ще одного екс-олімпійця в складі тернополян.

Нервова кінцівка не змінила рахунок – нічия залишила команди в серединці таблиці.

Нива (Тернопіль) — Олімпік (Донецьк) – 0:0

Незабитий пенальті: Семенина, 66 – воротар

Нива (стартовий склад): Механів, Хруставка, Зінь, Вовченко, Дворовенко, Мороз, Семенина, Дедух, Проців, Бичек, Різник. Запасні: Жупанський, Гатала, Малащук, Кобеля, Мамешев, Козак, Васько, Волохатий, Скакун, Кисленко, Демчук. Головний тренер: Ігор Климовський.

Олімпік (стартовий склад): Рибак, Дмитренко, Новіков, Білий, Карвацький, Цурупін, Койдан, Семчук, Кирієнко, Зарічнюк, Прядун. Запасні: Прокопенко, Шевченко, Ходуля, Улянченко, Глущук, Литовченко, Гбамбл, Калайтан, Яловенко. Головний тренер: Сергій Литовченко.

17:45. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон

Арбітр: Євген Цибулько (Черкаська обл.)

Джерело: СпортАрена

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook