Про нас
увійти

"Волинь" впевнено обіграла тернопільську "Ниву"

категорія: Футбол | дата: 27 03 2021
"Волинь" впевнено обіграла тернопільську "Ниву"

За домовленістю сторін, матч 18-го туру між Нивою та Волинню пройшов у Луцьку. Тому команда з Тернополя, будучи номінальним господарем поєдинку, провела цю зустріч у гостях. Цікаво, що в матчі першого кола Першої ліги команди зіграли результативно – 2:2, а значить і від нової очної битви вболівальники обох клубів чекали безкомпромісного і видовищного матчу.

Нива відновила чемпіонат матчем проти Альянсу, в якому підопічні Ігоря Білана за всіма статтями поступилися своєму супернику з рахунком 0:4. Тернопільська команда займає місце в нижній частині турнірної таблиці і відчуває явний дефіцит очок. Тому на матч нового туру Першої ліги команда з Тернополя налаштовувалася серйозно і явно розраховувала перервати серію з двох поразок поспіль.

Волинь встигла двічі зіграти навесні: спочатку команда Василя Сачка на виїзді поступилася Чорноморцю в перенесеному матчі 15-го туру (0:1), а потім на своєму полі розбила ВПК-Агро (4:0). Команда з Луцька як і раніше йде у верхній частині турнірної таблиці, але пристойно відстає від лідируючої групи і лише значна переможна серія може допомогти Волині втрутитися в боротьбу за медалі чемпіонату. Головною втратою лучан у матчі проти Ниви став найкращий бомбардир команди в цьому сезоні Богдан Орінчак, який пропускав гру через перебір жовтих карток, але зате повернувся до складу Владислав Приймак.

Перший небезпечний момент у матчі виник на 9-й хвилині: спочатку футболісти Волині швидко розіграли кутовий, але з подачею Сімініна впоралася оборона номінальних господарів. На цьому атака лучан не закінчилася і після класної передачі з глибини поля в штрафну увірвався Коломоєць і з гострого кута в падінні примудрився пробити в штангу, після чого захисник Ниви перевів м’яч на кутовий. Такий атакуючий порив відразу ж приніс плоди – подача з корнера і Цюпа головою з близької відстані розстріляв ворота Єрмолова – 0:1.

Нива ніяк не могла прийти до тями після пропущеного голу, у команди майже нічого не виходило в атаці, а в середині першого тайму трапилася ще одна проблема – попросив заміну Кінаш, який отримав травму на рівному місці. Замість Ярослава на поле вийшов Малащук.

Волинь не зменшувала обертів і намагалася ще в першому таймі збільшити перевагу в рахунку. Здорово вривався в штрафну Ляшенко після класної передачі Хагназарі, сам Сіаваш непогано комбінував на лівому фланзі з Протасовим, після помилки оборони пробивав з вигідної позиції Коломоєць – всі ці моменти тренерський штаб лучан може занести в актив своїм підопічним. Нива, в свою чергу, лише в кінці першого тайму зуміла вперше пробити в створ чужих воріт, але з ударом Вовченко зі штрафного легко впорався Леванідов.

А наприкінці першої половини зустрічі лучанам все ж вдалося забити знову. У компенсований час Рябов класно розігнав атаку, віддав на фланг Ляшенко, який змістився в центр і повернув м’яч Артуру. 16-й номер Волині красиво обробив м’яч і прокинув його між захисниками, після чого з лінії штрафного точно пробив у кут – 0:2. Єрмолов міг впоратися з цим ударом, але трохи не дотягнувся до м’яча.

З перших хвилин другого тайму футболісти Ниви побігли відіграватися – Дворовенко непогано навісив з флангу, а Кисленко пробивав головою, але удару форварда тернополян не вистачило точності. Але на цьому атакуючі потуги команди Білана закінчилися, а кілька пауз, викликаних ушкодженнями футболістів на початку другого тайму, істотно збили ритм гри. На 55-й хвилині рахунок ледь не став розгромним, після того як Ляшенко скористався помилкою Єрмолова, але не зумів обробити м’яч і відправити його у вже порожні ворота.

Через десять хвилин трапився ще один забійний момент біля Волині і знову на вістрі атаки опинився Ляшенко, який увірвався в штрафну, але пробив у воротаря. На добиванні зіграв Кобзар, що вийшов на заміну, але знову відмінно зіграв Єрмолов, який відбив удар ногою. У наступній атаці підопічні Сачка знову були близькі до голу, але Войтіховський, вигравши боротьбу у захисника, пробив головою вище воріт. В цілому, картина після перерви не змінилася – Волинь намагалася забити ще, а ось Нива з великими складнощами доходила до штрафного майданчика суперника.

Наприкінці зустрічі юний Богдан Кобзар головою перекинув не тільки Єрмолова, а й ворота Ниви, а подача Сімініна зі штрафного вийшла не зовсім вдалою. Як не намагалися номінальні гості забити третій м’яч, у другому таймі вболівальники так і не побачили голів.

Після цього матчу Волинь набрала 30 очок і тепер займає п’яте місце в турнірній таблиці Першої ліги. Нива програла третій матч поспіль в чемпіонаті і знаходиться на 12-му місці, в активі команди як і раніше 18 очок.

Нива (Тернопіль) – Волинь (Луцьк) – 0:2 (0: 2)

Голи: Цюпа, 10, Рябов, 45+2

Нива Тернопіль (стартовий склад): Єрмолов, Дворовенко, Вовченко, Зінь, Хруставка, Мороз, Кінаш, Семеніна, Гатала, Різник, Кисленко

Запасні: Механів, Жупанський, Демчук, Кобеля, Малащук, Мемешев, Проців, Скакун

Головний тренер: Ігор Білан

Волинь (стартовий склад): Леванідов, Сімінін, Цюпа, Приймак, Мартинюк, Рябов, Шарпар, Ляшенко, Протасов, Хагназарі, Коломоєць

Запасні: Неділько, Войтіховський, Кристін, Чачуа, Кобзар, Климець, Гарсієв

Головний тренер: Василь Сачко

17:00. Луцьк. Стадіон “Авангард» 

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)

Джерело: sportarena.com

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook