Про нас
увійти

"Нива" перемогла "Кристал" в Волочиську

категорія: Футбол | дата: 26 11 2020
"Нива" перемогла "Кристал" в Волочиську

У матчі 15-го туру Першої ліги Нива приймала херсонський Кристал. Однак, статус домашнього матчу тернополянам не давав ніякої переваги, адже зустріч проходила навіть не в рідній області, а домашньою ареною Ниви сьогодні виступив стадіон Агробізнесу Юність в Волочиську. Причина – керівництво стадіону в Тернополі боїться нанесення шкоди газону. Ясна річ, що гра проходила без глядачів, так що команди були в максимально рівних умовах.

Херсонці, які знаходяться на останньому місці таблиці, раніше повідомили про відхід з поста тренера Сергія Валяєва. Командою продовжить керувати в якості виконуючого обов’язки Сергій Шевцов. З втрат у Кристала не зіграв півзахисник Іван Гливий, який заражений коронавірусом але в той же час видужав захисник Михайло Лаптєв. У Ниви через дискваліфікацію був відсутній центрбек Іван Хохлов.

Нива відразу ж пішла вперед і почала створювати моменти. Спершу Ігор Кохман пристрілявся і пробив у ворота, але воротар без проблем забрав м’яч у руки, а вже через кілька хвилин набагато небезпечніше бив, здається, Ігор Гатала – Ярослав Герасименко насилу дістав м’яч і врятував свою команду. Не змогли самі тернополяни забити в старті – допоможе суперник. Андрій Різник з правого флангу зробив простріл у напрямку воротарського, де Олексій Чернишов зрізав м’яч у сітку власних воріт. 1:0 – швидко повели в рахунку номінальні господарі.

Минуло лише кілька хвилин після пропущеного гола Кристала, як херсонці зробили все, щоб Нива знову забила. Чернишов сфолив у власному карному майданчику проти Олександра Демченка, а до м’яча підійшов Роман Волохатий. У правий кут пробив гравець Ниви, але прочитав його задум Ярослав Герасименко і витягнув удар з пенальті. Лише воротар зміг виправити настільки невдалий старт матчу від захисників своєї команди. Кристал навіть відповів непоганим моментом від Семенини – Механів парирував м’яч після удару Ігоря. У кінцівці тайму Нива могла збільшувати свою перевагу, але з ударом Демченко в кут впорався Герасименко.

А ось другий тайм Нива почала з місця в кар’єр. Арбітр вже на 46-й хвилині призначив пенальті у ворота Кристала: після подачі кутового рукою у власному штрафному зіграв Станіслав Нурі-Малиш. До точки підійшов Максим Демчук, який на відміну від Волохатого в першому таймі зумів забити з одинадцяти метрів і переграти Герасименко. 2:0 для Ниви.

Далі гра пішла при взаємних атаках. На 53-й хвилині з небезпечної позиції зі штрафного пробив Гатала – воротар херсонців впорався. Кристал відповів ударом зі стандарту від Ігоря Семенини, після чого вже Механіву довелося вступити в гру і виручити свою команду. Трохи пізніше зі штрафного пробив у створ воріт Ниви Барлад – кіпер намертво забрав м’яч у руки і швидко розвинув атаку тернополян, що закінчилася непоганим, але неточним ударом Різника. Через кілька хвилин Герасименко все ж довелося вступити в гру, в стрибку відбивши постріл Гатали з меж штрафного.

На 68-й хвилині Кристал мав реальний шанс повернутися в гру, але Євген Терзі якимось чином без опіки з близької відстані пробив вище воріт Механіва. Після цього реальних шансів відігратися у команди Сергія Шевцова більше не було, і Нива спокійно довела матч до переможного для себе результату. Більш того, тернополяни могли забити і третій м’яч, але Малащук пробив поруч зі штангою, а Проців не дотягнувся до м’яча після непоганої скидки у від Скакуна.

У підсумку в матчі двох новачків Першої ліги Нива впоралася з Кристалом. Команда Ігоря Білана продовжує показувати хороший футбол, будучи міцним середняком, а ось херсонці поки що відверто не тішать своїх уболівальників, займаючи останню позицію турнірної таблиці без особливих перспектив її покинути.

Нива (Тернопіль) – Кристал(Херсон) 2:0 (1:0)

Голи: Чернишов, 15 (автогол), Демчук, 48 (пен.)

На 20-й хвилині Волохатий (Н) не реалізував пенальті (воротар)

Нива (стартовий склад): Механів, Дворовенко, Демчук, Вовченко, Хруставка, Малащук, Демченко, Кохман, Гатала, Ризник, Волохатий. Запасні: Єрмолов, Жупанський, Біднтй, Зинкевич, Зінь, Кисленко, Мамешев, Мороз, Проців, Андрій Скакун, Дмитро Скакун. В.о. головного тренера: Ігор Білан.

Кристал (стартовий склад): Герасименко, Малиш, Карась, Крутін, Терзі, Бондаренко, Чернишов, Семенина, Головкін, Мартян, Барладим. Запасні: Восконян, Муравьєв, Барський, Лаптєв, Клюєв, Кучер, Ольховиков, Цой, Жовтюк, Цибульсткий. В.о. головного тренера: Сергій Шевцов.

25 листопада. 13.00. Волочиськ. Стадіон “Юність”

Арбітр: Андрій Кошур (Чернівці)

Джерело: Sport Arena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook