Про нас
увійти

"Рідна Борщівщина" – офіційно чемпіон першої обласної ліги Тернопільщини!

категорія: Футбол | дата: 07 11 2020
"Рідна Борщівщина" – офіційно чемпіон першої обласної ліги Тернопільщини!

Футбольна команда "Рідна Борщівщина" де-факто приймала вітання зі здобуттям золотих медалей першої обласної ліги ще в неділю, 1 листопада, після перемоги над "Нивою" з Городниці (3:0), однак де-факто колектив з Борщова офіційно став чемпіоном саме 4 листопада після перемоги над земляками з ФК "Мельниця" (Мельниця-Подільська) – 6:2.

Це був перенесений поєдинок 20-го туру, котрий не відбувся у запланований час через карантинні обмеження. З турнірної точки зору цей поєдинок не мав особливого значення, однак борщівське дербі обіцяло бути цікавим, незважаючи, на те, що команди практично виконали свої стратегічні завдання на сезон. Господарі намагалися провести останній матч сезону-2020 (у 22-му турі вони не гратимуть через зняття з чемпіонату команди "Віго-Острів" і без гри отримають три очка) по-чемпіонськи, і їм це вдалося…

Уже на 12-й хвилині гравці "Рідної Борщівщини" відкрили рахунок, після того як Олександр Бондаренко, котрий у цьому поєдинку діяв на позиція єдиного форварда, реалізував вихід віч-на-віч (1:0). Ближче до завершення першого тайму той ж Бондаренко подвоїв перевагу своєї команди. Сталося це після того, як його партнер по команді, фланговий оборонець Ігор Наконечний потужно пробив, голкіпер ФК "Мельниця" Андрій Прийдун витягнув м’яч з нижнього кута. Господарі не виключилися з гри, вдало зіграти на підборі, виконали прострільну передачу на нападника і Олександру не склало великих зусиль переправити м’яча у ворота (2:0).

На стартових хвилинах другого тайму Олександр Бондаренко записав на свій рахунок хет-трик, вдало пробивши головою після подачі кутового Ростиславом Гришаком (3:0). Далі вже за справу взявся Ігор Наконечний, котрий підключився до атаки та завершив точним ударом в дотик передачу Євгена Гуріна, котрий вийшов на поле в другому таймі (4:0). Свій гол у матчі забив кращий бомбардир першої ліги Владислав Тимощук. Влучним був його удар головою після зрячої передачі за спини захисникам Павла Чесніка (5:0).

Лише маючи комфортну перевагу футболісти з Борщова трішки розслабилися і дозволили суперники два м’ячі відіграти. У першому випадку гравець ФК "Мельниця" Руслан Ткачик добив м’яча у сітку воріт після того, як він перед тим вдарився в штангу (5:1). А через кілька хвилин вдало зіграв на підборі нападник гостей Іван Плосконос, котрий потужно пробив метрів з 12-ти (5:2).

І все ж останнє слово в матчі було за господарями. Сольний прохід через центр оборони команди з Мельниці-Подільської точним зрячим ударом завершив фланговий півзахисник Андрій Пілецький (6:2).

"Рідна Борщівщина" – ФК "Мельниця" (Мельниця-Подільська) – 6:2 (2:0)

4 листопада. Борщів. Міський стадіон. +12 град.

Арбітр – Сергій Лаврієнко (Тернопіль), асистенти – Василь Чубарик (Тернопіль), Віталій Чорній (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

"Рідна Борщівщина": Гаращук, Дурай, Савка, Чемерейко, Гришак, Зубик (Гурін, 46), Чеснік-к, Пілецький, Наконечний, Тимощук, Бондаренко (Завойський, 67).

ФК "Мельниця": Прийдун, Пиняк, Яцків, Кривецький, Дем’ян, Годований, Ткачик (Романишин, 78), Марчук (В. Щерб’як, 67), Лук’янчук, Плосконос, Я. Козар.

Голи: Олександр Бондаренко (12, 42, 54), Ігор Наконечний (57), Владислав Тимощук (61), Андрій Пілецький (78) – Руслан Ткачик (64), Іван Плосконос (75).

Попереджені: Р. Годований (32), О. Зубик (37), В. Кривецький (78).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook