Про нас
увійти

"Нива" та "Кремінь" зіграли унічию в нервовій зустрічі

категорія: Футбол | дата: 01 11 2020
"Нива" та "Кремінь" зіграли унічию в нервовій зустрічі

В рамках десятого туру Першої ліги у смт. Вишнівець тернопільська Нива приймала Кремінь (на “Центральному” в Тернополі не можна було грати через потрапляння міста у “червону” зону карантинних обмежень). Цей стадіон є не зовсім чужим для тернополян, адже Нива грала у Вишнівці під час своїх виступів у Другій лізі. Перед матчем команда Ігоря Білана займала дев’яту сходинку турнірної таблиці, а Кремінь – одинадцяту. Проте у обох команд була рівна кількість набраних балів, тому очікувалася рівна гра.

Власне, вийшло так, як і очікувалося. Перший тайм запам’ятався в’язким футболом і великою кількістю боротьби, що відбувалася здебільшого у центральній частині поля. Не можна сказати, що команди грали не активно чи не хотіли йти вперед у першій половині матчу, проте створювати моменти їм майже не вдавалось. Можна згадати сильний, проте неточний удар з-за меж карного майданчика від Мурашова у Кремня, а Нива у кінцівці тайму непогано вибігала в контратаку, проте Проців не зміг точно віддати на партнера і загубив цей шанс.

І як це часто буває у таких випадках – гол прийшов зі стандарту. Команда Олександра Головко довго готувалася до виконання штрафного удару в компенсований час, що і принесло свої плоди. До м’яча у гостей підійшов Станіслав Сорокін, який пробив точно у ближню “дев’ятку” воріт Максима Механіва. Було помітно, що голкіпер Ниви сподівався на стінку своїх партнерів, проте Сорокін пробив дуже майстерно, не залишивши шансів воротарю. 1:0 – Кремінь пішов у роздягальню з гарним настроєм.

У другому таймі Нива дуже швидко зрівняла рахунок завдяки стандарту: після подачі з кутового м’яч відскочив до Ігоря Гатали, який вийшов на заміну у перерві, і гравець тернополян метрів з 10-12 завдав сильного удару, з яким Данкович упоратися не зміг – 1:1.

Проте, Кремінь явно сьогодні розраховував на перемогу, і команда Олександра Головко швидко зуміла результативно відреагувати на гол Ниви. Забив ще один гравець, який вийшов на заміну – Фернандо. 24-річний бразилець явно буде претендувати на звання “голу туру”, адже він завдав ювелірного за точністю удару із лінії карного майданчику, пробивши точно у дальню дев’ятку воріт Максима Механіва – 2:1 для Кременя.

Нива атакувала та декілька разів була близька до того, щоб знову зрівняти рахунок у матчі. Зрештою, за свою активність тернополяни отримали справедливий бонус у вигляді голу: після скидання від Олександра Демченко прийняв м’яч Сергій Кисленко, розвернувся, і чудово вистрілив у дальній кут воріт Романа Данковича – 2:2. Гарний м’яч та справжня індивідуальна майстерність від гравця Ниви.

У кінцівці матчу обидві команди намагалися вирвати перемогу і йшли уперед. Вже в компенсований час Максиму Механіву довелося робити справжній сейв, рятуючи Ниву від поразки. При цьому і тернополяни мали свої шанси, та не реалізували їх. У підсумку – справедлива нічия 2:2. Командам не вдалося зробити стрибок в турнірній таблиці, де вони перебувають у другій частині серед конкурентів.

Перша ліга. 10-й тур

Нива (Тернопіль) – Кремінь (Кременчук) – 2:2 (0:1)

Голи: Гатала, 58, Кисленко, 82 – Сорокін, 45+2, Фернандо, 61

Нива (стартовий склад): Механів, Дворовенко, Зінь, Вовченко, Хруставка, Демченко, Малащук, Волохатий, Скакун, Проців, Кисленко. Запасні: Єрмолов, Жупанський, Бідний, Гатала, Кохман, Мамешев, Різник. В. о. головного тренера: Ігор Білан.

Кремінь (стартовий склад): Данкович, Бичков, Зубков, Головко, Чеботаєв, Жонатан, Геловані, Брюхов, Мурашов, Галата, Сорокін. Запасні: Олійник, Куліш, Білоус, Фернандо, Бородай, Островський. Головний тренер: Олександр Головко.

14:00. смт. Вишнівець. Стадіон “Вишнівецька об’єднана громада”.

Арбітр: Ігор Бич (Київ)

Джерело: Sport Arena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook