Про нас
увійти

"Нива" зробила камбек і перемогла "Чорноморець"

категорія: Футбол | дата: 28 10 2020
"Нива" зробила камбек і перемогла "Чорноморець"

У матчі дев’ятого туру Першої ліги поточний лідер чемпіонату Чорноморець на своєму полі приймав тернопільську Ниву.

Саме одесити прямо зараз вважаються головним претендентом на вихід в УПЛ, враховуючи результати стартових турів. Тому команді Сергія Ковальця явно не хотілося оступатися в поєдинку з тернополянами, які ще минулого сезону виступали у Другій лізі. І якщо Моряки перед стартовим свистком йшли першими в таблиці і не втрачали цю сходинку навіть у разі поразки, то ось Нива займала 11-е місце.

До матчу команди напевно пішли в різному настрої, адже якщо Чорноморець в попередньому турі на виїзді впорався з ВПК-Агро (2:0), то ось Ниві не вдалося набрати очки в грі з Прикарпаттям (1:2). Всього одесити і тернополяни зустрічалися між собою 17 разів, але це було дуже давно. Востаннє їхні шляхи зійшлися 15 років тому в рамках Кубка України – тоді Моряки виграли з рахунком 3:1.

Господарі матчу відразу дали зрозуміти, що крім трьох очок їх нічого не влаштує. Одесити йшли вперед усіма силами і втілювали свої атаки в моменти. Спершу після навісу від Мельничука був близький до того, щоб замкнути м’яч у ворота Зубейко, але Євген не дістав до м’яча. Потім відразу кілька небезпек біля воріт Ниви виходило від Андрія Штогріна: пару раз він пробив неточно, а в одному з моментів свою команду по-справжньому виручив кіпер гостей Механів, витягнувши м’яч з кута після удару головою Штогріна. А ось Нива на старті гри лише в крайніх випадках переходила на половину поля одеситів.

На 33-й хвилині після розіграшу штрафного з лівої ноги здалеку здорово пробив Максим Мельничук, але цього разу на виручку Ниві прийшла удача – м’яч вдарився в поперечину воріт гостей! А міг вийти гол, який став би окрасою цього туру Першої ліги. Втім, через кілька хвилин одеситам все ж вдався диво-гол – Артур Авагімян прямим ударом з кутового шикарно закрутив м’яч у сітку воріт Механіва! 1:0. Цікаво, що в Першій лізі другий тур поспіль забивають “сухий лист”, не так давно подібним чином відзначився у ворота Кременя Максим Гавриленко з Полісся.

Ігор Білан явно мав серйозну розмову в перерві зі своїми підопічними. Принаймні, після виходу з роздягальні Нива почала діяти активніше. Можна згадати хороший удар в дальній кут від Максима Проціва, що вийшов на заміну, але йому трохи не вистачило точності. А на 59-й хвилині тернополяни зрівняли рахунок: після точної подачі справа потужно в кут ударом зльоту вистрілив Дмитро Скакун – Паламарчук м’яча торкнувся, але відбити його не зумів. 1:1.

А через шість хвилин після забитого гола Нива відзначилася ще раз! Гості втекли в контратаку після невдалого штрафного удару одеситів, Максим Проців запустив вперед Дмитра Скакуна, а той після входу в карний майданчик низом пробив точно в ближній кут воріт Чорноморця і оформив дубль. 2:1 для тернополян! Враховуючи те, як розвивалися події в першому таймі, такий камбек команди Ігоря Білана здавався чимось неймовірним. При цьому гості не сідали в захист, а Андрій Малащук і зовсім міг забивати третій м’яч, але після його наполовину подачі, а наполовину удару м’яч пройшов поруч зі штангою Паламарчука.

Чорноморець прокинувся лише в кінцівці матчу. Потужний удар з-за меж штрафного пішов від Мельничука, але в тому епізоді Ниву виручив кіпер Механів. Через буквально хвилину головою пробив, здається, Владислав Бугай – перекладина врятувала гостей! У підсумку тернополяни витримали і завдали Морякам першої в поточному чемпіонаті поразки, а самі піднялися на дев’яте місце турнірної таблиці. Одесити залишилися першими, але напевно незадоволені тим фактом, що не вдалося відірватися від конкурентів, у яких, до слова, є матчі в запасі.

Перша ліга. 9-й тур

Чорноморець (Одеса) – Нива (Тернопіль) 1:2 (1:0)

Голи: Авагімян, 35 – Скакун, 59, 66

Чорноморець (стартовий склад): Паламарчук, Поспєлов, Микицей, Мартиненко, Мельничук, Зубейко, Клименко, Лиховидько, Авагімян, Брагару, Штогрін. Запасні: Варакура, Прийма, Путря, Слінкін, Козак, Ковбаса, Валєєв, Хамелюк, Тітаєвський, Кожушко, Бугай, Підківка. Головний тренер: Сергій Ковалець.

Нива (стартовий склад): Механів, Дворовенко, Вовченко, Демчук, Хруставка, Демченко, Малащук, Волохатий, Скакун, Бідний, Кисленко. Запасні: Єрмолов, Жупанський, Гатала, Кохман, Мамешев, Проців, Зінь. В.о. головного тренера: ігор Білан.

19:00. Одеса. Стадіон “Чорноморець”

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)

Джерело: Sport Arena

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook