Про нас
увійти

"Говерла" з Дубівців – перший володар Ліги Тернопільщини!

категорія: Футбол | дата: 24 08 2020
"Говерла" з Дубівців – перший володар Ліги Тернопільщини!

Надзвичайно цікавим, емоційним та непередбачуваним видався фінальний поєдинок першої ліги Тернопільщини сезону-2019/20 між командами "Говерла" (Дубівці, Байковецька громада) та ФК "В. Глибочок" (Білецька громада).

У цьому поєдинку було все, за що вболівальники люблять футбол – багато забитих красивих м’ячів, пенальті, вилучення, рятівний гол на останній хвилині основного часу, два екстра-тайми, автогол і, насамкінець, команди зіграли з аналогічним рахунком (3:2), як учора це зробили фіналісти Ліги Європи – іспанська "Севілья" та міланський "Інтер". До певної міри це символічно, адже команди на футбольне поле бережанського стадіону виходили під звуки маршу Ліги Європи УЄФА. А безпосередньо в грі віддали всі сили, показали справді бійцівську гру, а це наводить на думку, що подібний турнір між призерами чемпіонатів районів та володарями кубків районів потрібні і на часі.

Що стосується безпосередньо гри, то на її початку активніше діяли футболісти "Говерли", які не використали дві слушні нагоди (Микола Гнатишин і Арсен Доленга). Натомість своїм шансом скорилися гравці ФК "В. Глибочок". Ледь не перша небезпека з їх боку завершилася точним ударом Андрія Ониськіва у "дев’ятку" (0:1). У другому таймі він ж отримав право на пробиття пенальті (Андрій Уніят збив Олександра Грінька), але поцілив у штангу.

Далі колектив з Дубівців став грати вдесятьох, адже за нецензурні висловлювання червону картку побачив перед собою Андрій Богач. І цей момент став кульмінаційним у матчі, номінальні господарі поля у меншості пішли ва-банк, могли і не раз пропустили, але на 90-й хвилині були винагородженні за настирність. "Говерла" отримала право на пробиття штрафного удару з правого боку від штрафного майданчика. Удар завдав герой матчу Микола Гнатишин. М’яча ніхто не зачепив і той опинився в воротах ФК "Глибочок" (1:1).

За нічийного рахунку арбітр матчу Ігор Садковський призначив два додаткових екстра-тайми. У першому з них гравець "Говерли" Ілля Мельник уникнув офсайдної пастки, при виході на одного голкіпера Володимира Савчука, обіграв того і направив м’яча у порожні ворота (2:1). На початку другого екстра-тайму команда з Дубівців отримала право на кутовий, пішла подача, повітря виграв центральний оборонець Ігор Руденький і ударом головою направив м’яча у напрямку воріт. М’яч торкнувся гравця ФК "В. Глибочок" Володимира Лалака і опинився в сітці воріт (3:1). За п’ять хвилин глибоченькі футболісти один м’яч відіграли – точно з лінії штрафного майданчика пробив Владислав Левчик (3:2). Однак на більше їх не вистачило.

Отож, "Говерла" з Дубівців стала володарем першої Ліги Тернопільщини, а красень кубок з рук голови Асоціації футболу Тернопільщини Тараса Зіновійовича Юрика, під звуки всесвітнього хіта "We Are the Champions" ("Ми – чемпіони!"), отримав капітан "Говерли" Андрій Уніят.

Далі на переможців посипалася шалена кількість конфетті, вони вітали один одного, від Асоціації футболу Тернопільщини отримали красиві медалі з спеціальним гравірування саме під цей поєдинок (в урочистій церемонії також брав участь голова Тернопільської районної федерації футболу Сергій Євгенович Лісовий, адже обидва фіналісти – представники цього району) та три фірмові футбольні м’ячі.

Не залишилися без нагород і переможені. Гравці ФК "В. Глибочок", які продемонстрували достойну гру, теж отримали спеціальні медалі та сертифікат на 3 тисяч гривень.

"Говерла" (Дубівці) – ФК "В. Глибочок" – 3:2 (0:1, 1:1, 2:1)

22 серпня. Бережани. Міський стадіон. 30 град.

Арбітр – Ігор Садковський (Теребовля), асистенти – Михайло Брик (Чортків), Ігор Березюк (Хоростків).

4-й арбітр – Юрій Садковський (Теребовля).

Спостерігач арбітражу – Іван Будівський (Теребовля).

"Говерла": Кравчук, Руденький, Процик (Качка. 58), Уніят-к (Олексів, 115), Грабчак, Дзюба (Олексюк, 80), Гнатишин, Шиптицький (Мельник, 74, Павліковський, 118), Доленга, Богач. Гапанович.

ФК "В. Глибочок: Савчук, Стойкевич-к, Клюс (Пітух, 11), Левчик, Б. Цупер (Долинний, 38), Квятковський, Грінько (Якимович, 74), Онисько (Лалак, 100), Баб’як (Бурцев, 46, Гайовий, 119), Ю. Цупер (Сембелерус, 111), Дричик.

Голи: Андрій Онисько (5), Микола Гнатишин (90), Ілля Мельник (96), Володимир Лалак (107, а/г), Владислав Левчук (112).

На 59-й хвилині Андрій Онисько (ФК "В. Глибочок") не реалізував пенальті.  

Попереджені: А. Богач (42), О. Грінько (62), А. Доленга (84), А. Долинний (90), Т. Бурцев (91), М. Гнатишин (103).

Вилучений: А. Богач (62).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook