Про нас
увійти

Роман Волохатий: "Горів бажанням відзначитися у матчі з "Поділлям"

категорія: Футбол | дата: 02 11 2018
Роман Волохатий: "Горів бажанням відзначитися у матчі з "Поділлям"

Один із наймолодших гравців "Ниви" минулого тижня перебував у розташуванні студентської збірної України з футболу, яка провела п'ятиденний тренувальний збір в Ужгороді.

Для Романа Волохатого виклик у ряди "студентів" був уже другим у його кар'єрі. Власне, про перебування у лавах збірної України, а також про перші кроки у професійному футболі, спілкуємося із півзахисником.

— Романе, студентська збірна протягом короткого тренувального збору зіграла аж три контрольні матчі. Пригадай, як пройшов цей період.

— У складі збірної тренувальний збір пройшли п'ять гравців з Тернопільської області. Ми проживали у хорошому готелі "Камелот". У перший день заселилися та провели тренування. Наступного виїхали на товариський матч у Словаччину, де перемогли місцеву команду 10:1. У середу вранці було тактичне тренування, під час якого тренери вказували нам на помилки. Цього ж дня зіграли внічию 1:1 з учасником аматорського чемпіонату СК "Ужгород". За таким же графіком пройшов і наступний день. Вранці тренувалися, а по обіді зіграли з чемпіоном Закарпаття "Севлюшем" 1:1. Поступалися у першому таймі, але у другому зрівняли рахунок і могли навіть вирвати перемогу. У заключний день збору провели легке заняття.

— На якій позиції використовував тебе наставник збірної Анатолій Бузнік і загалом які враження у тебе залишилися від збору?

— Враження лише позитивні. Атмосфера у команді була дуже приємною. Все на високому рівні і проживання, харчування, відношення до тренувального процесу. Хоч це і студентська збірна, але всеодно це рівень збірної України. У першій грі я зіграв на звичній позиції на правому фланзі півзахисту. А у наступних матчах мене пробували у ролі правого захисника.

— Чи були у розташуванні збірної гравці з інших професійних команд?

— Чотири гравці представляли "Агробізнес", двоє — "Олександрію". Також були хлопці з "Чорноморця", "Поділля" і вінницької "Ниви".

— У розташування клубу ти фактично повернувся у повній бойовій готовності.

— Так, я не випав із тренувального процесу і перебував у тонусі.

— У матчі з "Поділлям" ти вийшов на заміну у другому таймі. На твою думку, за рахунок чого команді вдалося дотиснути суперника?

— Насамперед з "Поділлям" завжди матчі були непростими і завершувалися мінімальними перемогами. Це свідчить, що боротьба йде до останньої секунди. Я вважаю, що ми насправді створили більше гольових нагод. Можливо, перші 20 хвилин нам не вдавалися, був сумбур. Але потім хлопці все виправили на свою користь. Я виходив на заміну ще за рахунку 0:0 і дуже горів бажанням відзначитися. Мені не вийшло, але добре, що Олексій забив. Фізично ми були більш готові до гри. "Поділля" "катало" м'яч, але до воріт фактично вони не доходили, лише декілька дальніх ударів. Тому по моментах ми переважали.

— Для тебе "Нива" стала першою професійною командою. За пів року ти встиг зіграти у основі, виходив на заміну. Звикати до рівня профі було важко чи ні?

— Перші дні у команді мені здавалось, що потрапив на іншу планету. Зовсім інші можливості, великі вимоги та щоденні тренування. В аматорських командах не часто зустрінеш такий режим. І, звичайно, рівень суперників. Майже у всіх командах Другої ліги є футболісти, які пограли на найвищому рівні. Було нелегко звикнути до цього перший місяць, але згодом звик. Зараз для мене це величезний досвід, враховуючи що декілька матчів я провів у основі.

— Найбільш успішним для тебе стала домашня гра з "Минаєм". Дві гольові передачі допомогли команді виграти. Для себе які ще матчі можеш виокремити?

— Так, матч з "Минаєм" за результативними діями для мене дійсно найкращий. Вважаю, що непогано проявив себе також у домашній грі з "Черкащиною" і на виїзді з "Вересом".

— Найближчий суперник "Черкащина-Академія" проводить матчі на полі зі штучним покриттям. Які очікування від цього протистояння у тебе?

— Якщо суперники грають на такому полі, то нам доведеться пристосуватися до нього. Між нами у турнірній таблиці різниця 3 очки, а тому буде запекла боротьба. Нам відступати нікуди і дуже не хочеться відпускати суперників вперед. За плечима дві перемоги поспіль і маємо докласти усіх зусиль, щоб продовжити переможну серію. Загалом, якщо команда фізично готова та сильніша духом, то не важливо на якому полі пройде гра.

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook