Про нас
увійти

Віктор Мацикур: "Тернопільщина отримає ще майже 10 мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію футбольних полів"

категорія: Футбол | дата: 27 09 2018
Віктор Мацикур: "Тернопільщина отримає ще майже 10 мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію футбольних полів"

Спортивна інфраструктура Тернопільщини активно оновлюється завдяки масштабним проектам і будівництву нових об’єктів. Це один з важливих напрямків роботи Тернопільської обласної державної адміністрації, адже популяризація здорового способу життя і заняття спортом відіграють значну роль для гармонійного розвитку людини та майбутнього країни.

Зокрема, Тернопільська область ще цьогоріч отримає майже 10 мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію футбольних полів. Про це зазначив начальник управління фізичної культури та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур: "Це стало відомо після засідання робочої групи Кабміну, під час якої визначали ті проекти, які потраплять в перелік фінансування. Загалом підтримали 11 проектів в межах суми, що виділена Урядом. Попереду ще очікуються процедури погодження у Мінрегіонбуді, але радію, що тут, на місцях, знаходимо спільну думку. Одинадцять новеньких футбольних полів у цьому році будуть використовуватись дітьми для тренувань та занять спортом. Дякую тим органам державної влади та місцевого самоврядування, які знаходять кошти на співфінансування будівництва та реконструкції спортивних об'єктів – ви інвестуєте в здоров'я наших дітей!".

Нагадаємо, що Тернопільщина бере участь у державній програмі "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України". На її реалізацію з державного бюджету у 2017 року було передбачено 270 мільйонів гривень. Область отримала кошти на будівництво 11 міні-футбольних полів на умовах співфінансування 50/50, які дозволяють тренуватися та змагатися у будь-яку пору року, і є сучасною вимогою для розвитку футболу. Вартість одного такого поля складає 1,5 мільйона гривень.

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook