Про нас
увійти

Флорбольний "Тернопіль" забрав "золото" і "срібло" юніорського чемпіонату України

категорія: Флорбол | дата: 13 06 2018
Флорбольний "Тернопіль" забрав "золото" і "срібло" юніорського чемпіонату України

Срібні медалі у наймолодшій категорії U-8 та чемпіонський титул у серед юніорів U-10 — такий здобуток підопічних Володимира Смолки у фінальній стадії чемпіонату України з флорболу, що відбувся у Запоріжжі.

Цьогоріч вихованцям флорбольного клубу "Тернопіль" вдалося здобути три путівки до плей-офф у чотирьох вікових категоріях. За словами тренера, цей результат – більш ніж достойний для усього клубу, адже минулого року тернополяни не потрапили до плей-офф у жодній з вікових груп.

— Приємно спостерігати за покращенням результату і мене тішить те, що тернопільська юніорська флорбольна школа досягає найвищих результатів в Україні, - каже Володимир Смолка. - Вдячний партнерам клубу за вагомий внесок у його розвиток, а також батькам і вболівальникам, які підтримували нас під час цієї незабутньої 5-ти денної подорожі на фінал. Вкотре переконалися, що флорбол – єднає!

Наймолодші вихованці флорбольного "Тернополя" у фіналі з рахунком 2:7 поступилися київським "Хаски" і здобули срібні медалі. Кращими гравцями фіналу організатори визнали наших Захара Чарноша та Вадима Конотопченка.

У середній віковій групі фінал видався надзвичайно видовищним. За ходом матчу тернополяни поступалися спочатку 2:3, а потім 4:5, але зуміли створити спортивне диво.

- За три хвилини до закінчення гри ми реалізували більшість, скориставшись вилученням на дві хвилини суперника, - пригадує тренер. - Наш Артем Дегтяренко точним ударом приніс перемогу з рахунком 6:5. Також голами у фіналі відзначилися Давид Огородник та Ростислав Грушинський.

До речі, кращим гравцем чемпіонату у категорії U-10 обрали нашого Артема Дегтяренка, який загалом у фіналі чотири рази вразив ворота суперника.

- Це був один із найкращих матчів у моїй тренерській карєрі, - ділиться враженнями пан Смолка. - Я пишаюсь своїми хлопцями за те, що вони змогли переграти суперника у психологічному плані та всіх інших аспектах. Це був феєричний фінал і ми заслужено будемо носити почесний титул чемпіонів України весь наступний рік!

Щодо виступу тернополян у старшій віковій групі, то "Тернопіль" у протистоянні з сумськими "Воронами" поступився у боротьбі за "бронзу" – 2:8. За словами тренера, цей матч був складним для команди. Суперник переміг завдяки злагодженим діям у нападі. Водночас ця поразка стане для флорболістів хорошим досвідом на майбутнє.

- Після матчів плей-фф наші флорболісти отримали офіційні канікули, - каже Володимир Смолка. – А наприкінці червня ми вирушаємо у табір на Черкащину, де проведемо навчально-тренувальні збори. Також у серпні повеземо гравців відпочивати на море в Болгарію.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook