Про нас
увійти

Дмитро Підручний - у ТОП-15 спринту на Олімпіаді-2022

категорія: Біатлон | дата: 12 02 2022
Дмитро Підручний - у ТОП-15 спринту на Олімпіаді-2022

Другим особистим стартом у чоловіків на Олімпіаді-2022 став чоловічий спринт. На старт вийшли 94 біатлоністи, у тому числі й чотири українці.

Як в індивідуальній гонці, у спринті збірна України мала найсильніший склад. Відкривати гонку мав Дмитро Підручний, закривати - Богдан Цимбал.

Головною зміною у складі чоловічої збірної України стало повернення головного тренера Юрая Санітри. Тренер перебував на самоізоляції упродовж двох тижнів, але встиг її покинути перед спринтерською гонкою.

Дмитро Підручний вдруге поспіль боровся за високі місця на Олімпіаді-2022. Після першої стрільби український біатлоніст займав проміжне четверте місце, поступаючись лише Йоганнесу Бьо, Мартіну Понсілуомі та Бенедікту Доллю - усе завдяки чистій стрільбі.

Однак "стійку" Підручний чисто не відпрацював, не закривши першу мішень. У підсумку він пішов на коло штрафу, але все одно зберігав шанси на потрапляння у топ-10.

Проте втриматися у топ-10 українцеві не вдалося. На останньому колі він програв 33 секунди, посівши лише 13-е місце.

Намагався покращити результат України у спринті Артем Прима. Він так само, як Підручний, закрив усі мішені за підсумками першої стрільби і програвав лише дев'ять секунд Підручному за підсумками цього вогневого рубежу.

На другій стрільбі і Прима не закрив усі мішені, пішовши на одне коло штрафу. Але у топ-20 втримався, програвши на фініші Підручному лише одну секунду.

І Підручний, і Прима оновили особисті рекорди у виступах на Олімпіаді. Причому Підручний зробив це вдруге поспіль: в індивідуальній гонці лідер збірної України посів 18-е місце.

Щодо Антона Дудченка та Богдана Цимбала, то Дудченко вже на першій стрільбі втратив шанси на високий результат, заробивши два кола штрафу. Після них українець виходив за межами топ-70 і повинен був закривати усі п'ять мішеней на "стійці", щоб зберегти шанси на персьют.

Дудченко закрив усі мішені на "стійці", повернувшись у топ-60. І у підсумку відібрався до гонки переслідування, посівши 60-е місце.

Богдан Цимбал ж втрачав шанси на гонку переслідування вже на першій стрільбі, заробивши три кола штрафу. Однак після чистої "стійки" повернувся у боротьбу за топ-60 - для цього потрібно було швидко пройти останнє коло. Але у підсумку Цимбал у гонку переслідування не відібрався.

Таким чином, Україну у чоловічій гонці переслідування представлять три українці: Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко.

Переможцем спринту став норвежець Йоганнес Бьо. З одним колом штрафу він випередив француза Кантена Фійона-Майє на 25 секунд.

Спринт (чоловіки)

1. Йоганнес Бьо (Норвегія, 0+1) 24:00.4

2. Кантен Фійон-Майє (Франція, 1+0) +25.5

3. Тарьєй Бьо (Норвегія, 0+1) +40.1

4. Максім Цвєтков (ОКР, 0+0) +40.6

5. Себастьян Самуельссон (Швеція, 1+0) +52.0

6. Мартін Понсілуома (Швеція, 0+2) +53.7

...

13. Дмитро Підручний (Україна, 0+1) +1:18.6

15. Артем Прима (Україна, 0+1) +1:19.4

60. Антон Дудченко (Україна, 2+0) +2:51.2

66. Богдан Цимбал (Україна, 3+0) +2:58.6

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook