Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Налаштовувався так, щоб стріляти не швидко, але точно"

категорія: Біатлон | дата: 14 01 2022
Дмитро Підручний: "Налаштовувався так, щоб стріляти не швидко, але точно"

Дмитро Підручний – перший український біатлоніст, який потрапив у топ-10 в особистих стартах у сезоні 2021/2022. Після гонки спортсмен розповів про її перебіг.

-  Як бачимо, не все вийшло, тому що допустив один промах, але сьогодні набагато краще відчував себе на рубежі – старався згадати ті кращі гонки, коли я добре стріляв і сьогодні намагався це реалізувати. На жаль, з першим пострілом стоячи трішки поспішив. Далі відпрацював на «добре», позначав хороші постріли. Те ж саме лежачи – працював чітко, налаштовувався так, щоб стріляти не швидко, але точно.

Зробили корекцію в стрілкових нюансах: позавчора і вчора на тренуваннях старалися це реалізувати. І вчора на тренуванні не було жодного промаху, все було чітко, ну і сьогодні на стрільбі все виходило, але цей один промах… На жаль, поспішив з цим пострілом, не допрацював.

Тут дуже швидкісна траса, де потрібно постійно тримати високий темп, тут немає крутих спусків. Підхід до рубежа здається досить легким, рівнинним, але якщо ти хочеш тримати темп і не програвати на цьому підході – ти мусиш там також працювати. Думаю, це грає певну роль, тому що потрібно дуже добре працювати до стрільбища, і, можливо, для когось це високий темп, а для декого, можливо, навпаки – підхід залегкий, і пульс падає. Це особливості кожного зі спортсменів. Стрільбище, на перший погляд, легке, але, насправді, тут досить важко стріляти.

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook