Про нас
увійти

Тернопільський біатлоніст виборов із збірною України "бронзу" в естафеті на юніорського кубку Кубка IBU

категорія: Біатлон | дата: 14 12 2021
Тернопільський біатлоніст виборов із збірною України "бронзу" в естафеті на юніорського  кубку Кубка IBU

Чоловіча команда України з біатлону завоювала "бронзу" в естафеті на першому етапі юніорського Кубка IBU в італійському Мартелл-валь-Мартелло.

До цього українці взяли участь у двох індивідуальних гонках, де Степан Кінаш завоював "срібло". Він так само змагався і в складі естафети, до якої також увійшли Віталій Мандзин, Дмитро Грущак та Роман Боровик.

Мандзин став стартером команди та, попри одну хибу на першому вогневому рубежі, передав естафету Грущаку на другому місці, поступаючись 1.1 секунди лідеру, німцю Даріусу Філіппу Лодлю.

Дмитро Грущак також використав один запасний патрон на першому стрільбищі, але зберіг другу позицію України. Грущак показав найкращу швидкострільність на етапі (1:00.5) та передав естафету з відставанням 1.5 секунди від чеха Якуба Кудрнача.

Третій етап розпочав Роман Боровик. Як і його колеги, біатлоніст припустився одого промаху, але вивів команду на перше місце.

Проте Кінашу не вдалося зберегти лідерство. Фінішер мав серйозні проблеми зі стрільбою. Степан тричі схибив на першому вогневому рубежі й заробив коло штрафу. На другій обійшлося без штрафних, але також із одним промахом. Урешті Кінаш утримався в трійці призерів, діставшись фінішу на бронзовій позиції.

Уперед українці пропустили збірні Польщі та Німеччини.

Юніорський Кубок IBU. Мартелл-валь-Мартелло. Естафета (чоловіки)

1. Польща (0+10) 1:26:24.4

2. Німеччина (1+13) +1:01.2

3. Україна (1+7) +1:22.1

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook