Про нас
увійти

"Не міг нормально тримати гвинтівку". Як Дмитро Підручний пояснив втрату позицій в персьюті

категорія: Біатлон | дата: 07 12 2021
"Не міг нормально тримати гвинтівку". Як Дмитро Підручний пояснив втрату позицій в персьюті

Дмитро Підручний взяв участь у п'ятій гонці сезону 2021/22 Кубка світу з біатлону. Біатлоніст вийшов на старт гонки переслідування, відібравшись туди за підсумками спринту з 24-м результатом.

Підручний мав можливість посісти високе місце у персьюті. За підсумками двох вогневих рубежів лідер збірної України піднявся на 10-е місце і претендував на те, щоб потрапити у квіткову церемонію.

Проте заключні два вогневі рубежі склалися для біатлоніста невдало. Підручний відправився на чотири кола штрафу і у підсумку посів 32-е місце.

Чоловіча гонка переслідування закрила програму другого етапу Кубка світу з біатлону. Після неї український біатлоніст дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт, де пояснив, чому результат погіршився у порівнянні зі спринтом на вісім позицій.

За словами Підручного, головною причиною невдалої другої частини гонки стало зниження температури в Естерсунді. Відчувати це біатлоніст почав після другого колу, коли й розпочалися проблеми.

Про результат у персьюті

"Не те, щоб важко біглося. Сьогодні пробіг добре перше та друге коло і добре себе почував. Але похолодало, і вже на старті почало і в руки, і в ноги підмерзати. Думав, під час гонки розігріюся. Спочатку ноги задубіли, потім - спина. Перші два кола ще тримався, а на третьому ні бігти, нічого більше не міг робити".

"Пересування по трасі було. Та й руки підмерзли, через це, напевно, не впорався на "стійці", оскільки не міг нормально тримати гвинтівку. І хід посипався. Маємо те, що маємо. Не вийшло показати те, що на естафеті. Учора було тільки три кола, але й сьогодні також три були нормальними".

Як оцінює результати в Естерсунді

"Наскільки задоволений? Три, три з плюсом можна поставити. Більше - ні. Стрільба наче і непогана була, але й провали були. Але сьогоднішні провали - на це є причина. Тільки за естафету можна поставити тверду п'ятірку, за решту гонок - три, чотири бали, більше - ні".

Про наступний етап у Гогфільцені

"У [Гогфільцені] морально буде підйомчик. Плюс зміна середовища, два тижні вже тут перебуваємо, трішки вже набридло. У Гогфільцені, можливо, тепліше буде, не так холодно, як тут. Погано, що не буде вболівальників. Ці етапи з вболівальниками були веселіші і приємніше було на трасі перебувати. А зараз повертаємося до минулого року, коли самі".

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook