Про нас
увійти

Дмитро Підручний - у топ-25 спринту на першому етапі Кубка світу

категорія: Біатлон | дата: 28 11 2021
Дмитро Підручний - у топ-25 спринту на першому етапі Кубка світу

Перший етап Кубка світу в Естерсунді закінчився. У Швеції відбувся заключний старт першого етапу - спринтерська чоловіча гонка.

У заключній гонці першого етапу виступили п'ять українських біатлоністів - Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Богдан Цимбал, Денис Насико та Андрій Доценко. Змін у порівнянні з індивідуальною гонкою не було - на перший етап тренер збірної України Юрай Санітра взяв лише п'ятьох біатлоністів.

У порівнянні з індивідуальною гонкою, українські біатлоністи краще відпрацювали на вогневих рубежах. Капітан збірної України Дмитро Підручний закрив усі десять мішеней, завдяки чому міг розраховувати на високі місця.

Проте ходом по дистанції Підручний рухався не так швидко (1:22 хвилини відставання від найшвидшого - шведа Себастьяна Самуельссона). У підсумку чиста стрільба дозволила Підручному посісти 21-е місце.

А ось Антон Дудченко випередив Підручного за ходом по дистанції. Біатлоніст виграв ногами у партнера по команді майже 20 секунд, проте фінішував за Підручним

Дудченко мав можливість фінішувати і вище - першу стрільбу біатлоніст закінчив чисто з 28-секундним відставанням. Проте одне коло штрафу позбавило Дудченка боротьби за місця у топ-20 - 24-е місце.

Одне коло штрафу заробив і Богдан Цимбал. Однак, на відміну від Дудченка, йому не вдалося потрапити навіть у топ-30. На фініші український біатлоніст показав результат за межами топ-50.

Щодо Дениса Насика та Андрія Доценка, то Насико позбавив себе шансу на високі місця вже після першої стрільби, заробивши два кола штрафу. А після другої стрільби, де також двічі схибив, не зміг повернутися у боротьбу за топ-60.

Доценко ж відстріляв краще за Насика. На першому вогневому рубежі біатлоніст припустився однієї хиби, проте на "стійці" відстріляв чисто, завдяки чому посів ... місце.

Переможцем спринтерської гонки став швед Себастьян Самуельссон. На фініш він випередив двох норвежців - Ветле Шостада Крістіансена та Йоганнеса Бьо.

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook