Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Є відчуття нереалізованості"

категорія: Біатлон | дата: 21 02 2021
Дмитро Підручний: "Є відчуття нереалізованості"

Вчорашня естафетна гонка стала останньою для Дмитра Підручного на Чемпіонаті світу. Нарешті спортсмену підкорилися всі 10 мішеней на цих змаганнях, а чудовий хід по дистанції дозволив Дмитру максимально підтягнути команду до лідерів. Сьогодні вранці нам випала нагода поспілкуватися зі спортсменом про цей чемпіонат та дізнатися його думки щодо світової першості.

- Діма, як гадаєш, це був хороший день для чоловічої команди?  

- Так, думаю це був хороший день не тільки для чоловічої команди, але і загалом для нашої збірної. Я вважаю, що 5 місце на чемпіонаті світу - це дуже високий результат в такій конкуренції, яка зараз існує, адже багато топових команд позаду нас. Настрій після естафети чудовий. Дуже приємно, що ми постійно були на головних ролях в цій гонці. Думаю, нашим уболівальникам було приємно спостерігати за цією естафетою.

- Обидві естафети ти провів чудово, а от особисті старти не дуже задалися. В командних гонках більша мотивація, чи почуття відповідальності так допомагає досягти потрібного результату?

- В командних гонках не те що більша мотивація, я себе просто вільніше почуваю, тому що в естафетах можна більше ризикувати в тому плані, що є додаткові патрони. Та і більша відповідальність перед своїми товаришами по команді теж присутня. Тому намагаюсь відпрацювати на максимум, оскільки розумію, що треба не підвести команду. Можливо через це естафетні гонки у мене виходять краще.

- Для тебе цей чемпіонат склався явно не так, як ти очікував. Психологічно важко впоратися із не надто вдалими стартами?

- Є трішки відчуття нереалізованості, тому що за відчуттями ми з тренером та командою справді вийшли на пік форми на цей чемпіонат. За вдалої стрільби я б міг боротися за медалі практично в кожній гонці, або ж бути у призах. Тому, звичайно, є відчуття нереалізованості. Дуже шкода, що не вийшло впоратися зі стрільбою. Чому так сталося? Як варіант, не все вдалося психологічно. Можливо, це одна із причин. Буду працювати над цим фактором більше, щоб реалізувати себе в подальших стартах  і бути впевненішим у собі (посміхається).

- Юрай сказав, що для того, щоб стабілізувати стрільбу потрібен один хороший старт з "нулями", або ж пауза. Вчора твоя стрільба була зразкова. А як щодо паузи? Перепочинок в роботі з гвинтівкою на  зборі в Рупольдингу будеш робити?

- Трішки від стрільби точно відпочину. Не впевнений, що потрібна дуже велика пауза, але декілька днів точно не буду стріляти. Потрібно зголодніти за стрільбою, щоб мати бажання боротися на наступних етапах в Нове Место та Остерсунді за високі місця. А чи буду я на зборі в Рупольдингу - поки що сказати не можу.

- Якщо повернутися назад, чи не шкодуєш, що не поїхав на Чемпіонат Європи?

- Ні, не шкодую, тому що я добре підготувався до Чемпіонату світу, і в кожній гонці фізично міг боротися. Якщо б я поїхав на Чемпіонат Європи, то сумніваюсь, що мені б вдалося це зробити. Для прикладу, Артем Прима хоч і поїхав в Душніки, і  тут показує свої найкращі результати у кар'єрі, але сам ж говорить, що з кожною гонкою йому все важче і важче бігти фізично. Мені, чесно кажучи, навпаки, - я не відчуваю, що мені з кожною гонкою важче біжиться. Зараз присутнє відчуття, що я хочу тут стартувати ще і ще, але, на жаль, вже немає гонок (посміхається).

- В минулому році Богдан Цимбал по особливому вітав Юрая Санітру з днем народження. Цьогоріч були схожі "сюрпризи"?)

- Ми всі його вітали, просто Цимбал був виконавцем (посміхається). В цьому році такого сюрпризу не було, тому що  вік вже солідний! До того ж, другий рік поспіль таке робити - не цікаво (сміється). Юрай, мабуть, був на сторожі, і його так легко вже не зловили б.  

- Як вважаєш, посівши вчора 5 місце, вам вдалося зробити подарунок тренеру?
- Юрай задоволений тим, як спрацювала команда, але не знаю чи можна це вважати подарунком. Думаю, що 5 місце - це найкращий результат в сезоні для нашої чоловічої естафетної команди, і те, як ми боролися, можна вважати вдалим результатом. Тому, можливо, це і подарунок для тренера.

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook