Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Із самого ранку було жахливе самопочуття"

категорія: Біатлон | дата: 24 01 2021
Дмитро Підручний: "Із самого ранку було жахливе самопочуття"

Попри ненайкраще самопочуття капітан чоловічої збірної з біатлону Дмитро Підручний поспілкувався із кореспондентом biathlon.com.ua та розповів про старти в Антхольці, а також труднощі, з якими він зіткнувся у другому триместрі.

- Діма, сьогодні ти знову біг другий етап. Наскільки комфортно тобі біжиться на другому етапі, у порівнянні з уже звичним для тебе четвертим?

- Мені без різниці який етап бігти. Можу навіть перший, якщо треба (посміхається). В мене немає такого, що я тримаюся за якийсь етап і маю бігти тільки його. Колись я бігав перший етап, потім мене перекваліфікували на четвертий, бо не було кому бігати. В принципі, я комфортно себе почуваю як і на другому, так і на останньому. Єдине, на четвертому етапі ти повинен грамотніше підходити до фінішу, правильно розподілити сили на останнє коло, а також правильно тактично його пройти, адже часто на фініші ти борешся за вищі позиції, і потрібно мати сили, аби виграти у суперника. А на першому другому чи третьому етапах ти просто працюєш до кінця. Якщо на передачі твій суперник буде на півметра попереду тебе – це не буде настільки важливо, як на четвертому етапі. Це єдина різниця.

- Попри те, що Антхольц твій не найулюбленіший етап, за швидкістю ти виглядав досить солідно. Спина не давала про себе знати, і як себе почував на дистанції?

- Вчора під час індивідуалки спина трішки турбувала, але не критично. Сьогодні, якщо чесно, із самого ранку було жахливе самопочуття. Не знаю, можливо потрапив в акліматизацію, чи дається взнаки те, що за цей підготовчий період ми не були на такій висоті (прим. біатлонний стадіон в Антхольці розташований на висоті 1650м над рівнем моря). Але із самого ранку у мене було важке самопочуття. Признаюсь, думав, що результат по ходу на дистанції буде набагато гірший. Глянув на статистику – у мене третій результат ходу на моєму етапі. З огляду на те, з якими суперниками біг – я задоволений тим часом, який показав. Все що міг – я зробив: і на першому колі наздогнав групу лідерів, і на другому колі вдалося наздогнати з Фійоном (прим. французький біатлоніст Кантен Фійон-Майє) тих спортсменів, які були попереду. Статистика показує, що біг добре. В цьому велика заслуга сервісу. Сьогодні лижі дуже добре їхали, і, я думаю, саме вони компенсували моє самопочуття. За рахунок лиж можна було показати чудовий час на трасі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook