Про нас
увійти

Дмитро Підручний - про фізичну форму, старти в Обергофі та підготовку до чемпіонату світу

категорія: Біатлон | дата: 12 01 2021
Дмитро Підручний - про фізичну форму, старти в Обергофі та підготовку до чемпіонату світу

Капітан чоловічої збірної України Дмитро Підручний на п'ятому етапі Кубка світу 2020/21 стартував у двох гонках: він фінішував 53-м у спринті, а також пробіг етап у змішаній естафеті. В обох стартах Підручний показав найкращий серед українців результат ходом, однак у спринті фінішував низько через чотири промахи на стрільбі лежачи.

Суспільне Спорт поспілкувалося з Дмитром Підручним після завершення п'ятого етапу в Обергофі, щоб дізнатися, чому він пропускав переслідування, які причини проблем на стрільбі лежачи та як біатлоніст себе почуває.

Про виступи в спринті та естафеті в Обергофі

"Почав спринт з чотирьох промахів на стрільбі лежачи, але старався далі боротися - для команди, для Кубку націй. Ходом більш-менш задоволений у спринті, а що сталося на лежці - складно сказати точно, яка причина тих промахів. Є тільки здогадки. Усі постріли пішли вгору: один габарит закрився, три - ні.

Пам'ятаю, що у першій гонці на Кубку світу у 2012 році я зробив 4+2 промахи - чи були ще чотири промахи на стрільбі лежачи, так і не пригадаю. Це єдиний раз, який пам'ятаю.

У естафеті таких проблем зі стрільбою не було: хороша центральна стрільба. На стійці тільки був один промах, трохи із запасним патроном колупався. Але ходом і тим фізичним станом, у якому перебуваю, - задоволений. Вийшло відновитися в Обертілліаху".

Про причину пропуску гонки переслідування

"У мене було бажання пробігти гонку переслідування, але тренер наполягав на тому, щоб пропустив, аби краще підготуватися до естафети. Траса в Обергофі досить важка, тому тренер просив, щоб я не біг переслідування".

Про фізичну форму та самопочуття

"Думаю, [різдвяно-новорічна] перерва пішла на користь. В Обертілліаху вдалося "підзарядити батарейки", попрацювати над фізичною формою. Зараз ходом можу боротися, значно краще себе почуваю. Уже на останньому грудневому етапі в Гохфільцені було непогано, були позитивні результати, а зараз позитивна динаміка продовжується. Сподіваюся, збережеться й надалі".

Про підготовку та очікуання від чемпіонату світу

"Найважливіше - яка форма буде в Поклюці. У Словенії теж змінили трасу, вона стала важчою: круті підйоми, складні спуски з поворотами. Але мені подобається така траса, де є можливість попрацювати. Коли ти знаєш, що у хорошій формі, то можна працювати.

Антхольц, наприклад, не люблю, бо там рівнина та висота - у мене одразу починає спина боліти. У Поклюці важка траса по рельєфу, але мені це більше підходить".

Які результати у Дмитра Підручного

Після п'яти етапів Кубка світу Дмитро Підручний - на 36-му місці у загальному заліку. У нього 81 очко.

Найкращий результат у сезоні - 6 місце в спринті на четвертому етапі Кубка світу. Ось церемонія нагородження Підручного.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook