Про нас
увійти

Україна фінішувала сьомою в жіночій естафеті в Гохфільцені

категорія: Біатлон | дата: 12 12 2020
Україна фінішувала сьомою в жіночій естафеті в Гохфільцені

В суботу, 12 грудня, в австрійському Хохфільцені відбулася жіноча естафетна гонка в рамках третього етапу Кубка світу.

На першому етапі стартувала Дарія Блашко і зуміла уникнути штрафних кіл. Щоправда, українка затрималася на другій стрільбі, де використала три додаткових патрони і витратила дорогоцінні секунди.

Юлія Джима на свій етап вирушила 9-ою з відставанням від лідера 34 секунди. Її виступ видався просто фантастичним. Дві швидкі і чисті стрільби наблизили україну до п'єдесталу. З другої вогневої позиції українка вибігла третьою, але дещо до свого фінішу збавила в швидкості бігу. Джима свій етап завершила на 5 позиції з відставанням від лідера 11 секунд.

Третьою в України стартувала Валентина Семеренко. Після першої своєї стрільби українка (відпрацювала без штрафних кіл з двома додатковими патронами) піднялася на четверте місце, але відставання від лідера збільшилася до 24 секунд. Дуже важко далася Валі стрільба стоячи - використала три додаткові патрони і загубила чимало часу. Ходом українка теж програла і як наслідок перед фінішним етапом "синьо-жовті" були сьомими з відставання 1,09 від лідера.

Зрештою всі надії покладалися на Олену Підгрушну. Вже на стрільбі лежачи українка, завдяки чистій стрільбі, "відчепила" білорусів. Фізичні кондиції в українок не найкращі, тому практично усі не могли конкурувати ходом з суперницями. Остання вогнева позиція могла допомогти "синьо-жовтим" дещо покращити позицію, але Підрушна використала ще два додаткових патрони і це фактично поховало шанси на успішний виступ.  На фініші розгорілася боротьба за 6 місце, але Підгрушна поступилася всього 0,6 с.

Як підсумок, варто відзначити важкий хід усіх українських біатлоністок і дивно, що при слабкому вітрі, наші спортсменки стільки часу і одаткових патронів викорисстовували.

Результати жіночої естафетної гонки в австрійському Хохфільцені:

1. Норвегія (1+6) 1:08:04.3;
2. Франція (0+16) +24.5;
3. Швеція (1+9) +32.5;
...
7. Україна (0+10) +1:13.3.

Джерело: sector.depo.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook