Про нас
увійти

Підручний розповів про хвилювання через тести на коронавірус

категорія: Біатлон | дата: 03 10 2020
Підручний розповів про хвилювання через тести на коронавірус

Капітан збірної України з біатлону розповів про перебування на самоізоляції та вирішення питання з вильотом на збір разом з командою.

Тиждень перед вильотом на закордонні збори пройшов для Дмитра Підручного через призму тестів на коронавірус. Капітан української збірної мав летіти на шоу-гонку в Німеччину, однак здав позитивний тест - гонку довелося пропустити. Тоді ж під питанням опинилася його ймовірний виїзд на закордонні збори.

Однак за кілька днів Підручний здав другий тест - він виявився негативним. А буквально перед вильотом третій тест: теж негативний. Тож Дмитро разом з українською збірною вирушив на закордонні збори до Німеччини.

Перед вильотом Дмитро Підручний поспілкувався із Суспільне Спорт про перебування на самоізоляції та плани команди на підготовку до сезону.

Про відчуття після усіх тестів на коронавірус

"Коли я отримав перший позитивний тест, то в деякій мірі були переживання, бо я контактував з батьками, із сім'єю. У психологічному плані було важко усвідомити, що й таке може бути: пропустив літній чемпіонат України, не потрапив на гонку до Вісбадена, отримав позитивний тест, але ніяких симптомів не було. А коли отримав перший негативний результат, то зрозумів, що той перший позитивний скоріш за все був просто неправдивим", - пояснив Дмитро.

Про перебування на самоізоляції та тренування у такому форматі

"Якщо ти отримав позитивний тест, тебе повністю беруть на контроль – в день двічі-тричі дзвонять зі спеціальної медичної служби. Вони запитують про самопочуття, твоє місце перебування, температуру та про тих, хто з тобою на самоізоляції. І одразу ж записують на наступний тест вже у державній поліклініці. Така процедура була зі мною.

Поки був на самоізоляції, ходив лише на прогулянки. Мав рекомендацію лікаря команди та тренера, поки призупинити тренування. Адже якби цей перший тест був правдивий, то при навантаженні хвороба в організмі могла прогресувати, тоді б процес виходу з паузи міг затягнутися надовго. Утримувався від тренувань, ходив на прогулянки до лісу разом з сім‘єю, також робив деякі вправи в квартирі. Але як тільки отримав негативний тест, то одразу відправився на тренування. Звичайно, п'ять днів без нормальних навантажень – навіть по голові трохи дало і організм потребував навантаження".

Про виліт разом зі збірною в Німеччину

"Як тільки мені тільки прийшов негативний тест з державної клініки, я записався до приватної, щоб здати ще один тест, для виїзду за кордон. Тоді ж подзвонив до міністерства і сказав, що вже маю один негативний тест та здаю наступний. Усе для того, щоб мені купили квиток і я за планом вирушив з командою на збір".

Про закордонні збори та повернення в Україну до сезону

"Ми їдемо саме до Німеччини, бо думаю, що вона першою позитивно відгукнулася на запит української федерації. Думаю, що були спроби отримали дозволили та запрошення від інших країн, але вийшло від Німеччини. І це добре, адже в Рупольдингу хороші умови у цей період, а ми там маємо пробути 10 днів.

До початку сезону, ймовірно, не повернемося в Україну. Стараємося оптимістично на це дивитися, буде як буде: приймемо будь-який виклик та будемо готуватися до сезону.

Потрібно розуміти, що якщо будемо повертатись в Україну, то доведеться здавати тести. А після мого позитивного тесту, який, ймовірно, був неправдивим - мене це трохи хвилює. Помилиться тест, а тобі доведеться "зависнути" в Україні мінімум на тиждень. Як наслідок, не їдеш далі з командою і не тренуєшся фактично".

Про усю літню підготовку в Україні

"Раніше ми мріяли про літні збори в Україні - тепер отримали всі збори вдома, я з рідними не розлучався з 16 березня. Максимум, на один-два дні на поїздки до Києва. А якщо серйозно, то в Сянках хороші умови і всю заплановану роботу ми зробили. Мені там сподобалось тренуватись, але за чотири безперервних збори приїлося місце: не так навіть стрільбище й траса, як готель та одномантіне харчування. Останній збір було важе важко дотерпіти. Якби ми тренувалися в Сянках хоча б через збір, то було б простіше".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook