Про нас
увійти

Олена Підгрушна: "У сьогоднішній гонці я стиснула зуби і боролася сама із собою"

категорія: Біатлон | дата: 22 09 2020
Олена Підгрушна: "У сьогоднішній гонці я стиснула зуби і боролася сама із собою"

Переможниця жіночого спринту на літньому чемпіонаті України в Чернігові Олена Підгрушна проаналізувала свою гонку та розповіла про переваги підготовки до сезону з особистим тренером.

- Олено, вітаю із перемогою! Як для себе оціните сьогоднішню гонку?

- Сьогодні мені було дуже важко стріляти. У порівнянні із Яворовом тут інше стрільбище, я не встигла адаптуватись до того, що тут, у Чернігові. У мене були проблеми зі стрільбою що вчора, що сьогодні на пристрілці. Мабуть, я ніколи не проводила на пристрілці так багато часу. Я вистріляла сьогодні 50 патронів! Щоб ти розуміла, зазвичай я пристрілююсь з 10, максимум – 20 пострілів. Тому дуже, дуже, дуже багато часу провела на рубежі. Вицілювала і акуратно відпрацьовувала кожен постріл. Це було складно, це було довго. Я ще не бачила свого тренера, не знаю як я стріляла, але можу сказати, що робота на вогневому рубежі мені далася важко.

Бігла я також із запасом, тому що приїхала змучена після важкого навантаженого тренувального збору, так само як і вся команда А. Тільки на останньому колі я змогла додати, оскільки мені весь час повідомляли скільки часу я програю другому та третьому місцям. Звісно, хотіла поборотися на фінішному колі, оскільки скоро зима, і мені доведеться бігти не зважаючи на стан. Тому у сьогоднішій гонці я стиснула зуби і боролася сама із собою. Загалом, я дуже рада, що фінішувала першою.

- Чи очікували ви, що зможете показати такий хороший результат?

- Це для мене дуже велика несподіванка, адже попередні контрольні гонки були не найкращі. Хоча я і розумію, що у мене йде планова підготовка до зими. Особисто для мене мої результати на контрольних тренуваннях були очікуваними. Я знала свій стан, на що я сьогодні здатна, і в принципі, десь очікувала побачити хороший результат. Звісно, я не очікувала, що переможу тут, але дуже сподівалась на те, що мені вдасться краще пробігти у порівнянні із минулими контрольними гонками. В принципі, так і вийшло!

- Олено, оскільки ви тренуєтесь з особистим тренером, які привілеї у порівнянні з іншими спортсменами, у вас є?

- Мій тренер весь свій час присвячує виключно мені, може детальніше працювати зі мною, бачити те, що важко помітити тренеру, у якого 6 чи 12 спортсменок. У цьому я бачу великий позитив.

До того ж, як не крути, ті збої у підготовці, які були у попередніх сезонах через міокардит, також вносять свої корективи у мою підготовку по суті на кожен тренувальний збір. Тому підганяти мене під загальну команду – не варіант, мені буде складно. Основну команду під мене також ніхто не буде підганяти (посміхається). Спільними нарадами і зусиллями вирішили, що краще я буду при команді з особистим тренером.

Але і на цьому, і на попередніх зборах Юрай Санітра слідкував за мною, слідкував за тим що і як ми робимо. Він повністю контролює мою підготовку, тримає руку на пульсі і володіє всією інформацію щодо мого стану.

Підсумовуючи все вище сказане – Олена Підгрушна задоволена тренуваннями із особистим тренером Олександром Кравченком (посміхається).

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook