Про нас
увійти

"Цього року старт вже нереально провести". Підручний - про скасування шоу-гонки в Тернополі

категорія: Біатлон | дата: 20 09 2020
"Цього року старт вже нереально провести". Підручний - про скасування шоу-гонки в Тернополі

Дмитро Підручний в коментарі Суспільне Спорт розповів про ситуацію з перенесенням шоу-гонки в Тернополі.

Шоу-гонка City Biathlon Ternopil 2020 мала відбутися у суботу, 20 вересня, проте цього не станеться через карантин.

"До вчорашнього дня усе було класно і все мало проводитися. Але чомусь за декілька днів до гонки обласна комісія з карантинних заходів відмовила. Хоча тиждень тому у Тернополі проводили великі змагання, де стартували 200 учасників один біля одного. А тут, бачимо, 12 спортсменів на протяжності один кілометр не можуть пробігти, зробити таку приємну подію для Тернополя та України", - заявив Підручний

Як пояснює Дмитро, у 2020 році шоу-гонка такого формату точно не відбудеться. Не вдасться знайти оптимальну дату для всіх учасників змагань.

"На жаль, нам категорично заборонили [провести змагання] і сказали перенести. Очевидно, цього року її вже нереально провести - це була єдина можлива дата для 12 спортсменів. Ми усі зараз на одному зборі, дорогою на чемпіонат України в Чернігів планували заїхати в Тернопіль. Саме тому була вибрана дата 20 вересня, жодні інші дні не підходили", - пояснив Підручний.

Сам факт скасування - розчарування для Дмитра та інших спортсменів, адже до старту була прикута велика увага.

"Дуже шкода, бо ми були повністю готові, інформація про гонку поширилася максимально швидко. До мене зверталося багато вболівальників, які планували приїхати та проглянути гонку, а тепер цього не відбудеться", - резюмував Дмитро.

Що відомо

- Чемпіонат України з літнього біатлону відбудеться 21-22 вересня в Чернігові;

- 26 вересня у німецькому Вісбадені відбудеться біатлонна шоу-гонка за участю найкращих європейських спортсменів. Участь в гонці візьме українець Дмитро Підручний, а Валентина Семеренко поїде на змагання у ролі запасної.

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook