Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Тенденції того, що країна почала рухатися не туди, куди ми хочемо, помітні"

категорія: Біатлон | дата: 01 07 2020
Дмитро Підручний: "Тенденції того, що країна почала рухатися не туди, куди ми хочемо, помітні"

Український біатлоніст Дмитро Підручний поділився своєю думкою про політичну обстановку в Україні.

"Тенденції того, що країна почала рухатися не туди, куди ми хочемо, помітні. Але, сподіваюся, що патріотично налаштовані громадяни не допустять розвороту не в ту сторону.

Зараз тішу себе думкою, що розмови про зміни в Законі про мову так розмовами й залишаться, що тим, хто про це говорить, вистачить розуму цього не робити. В Україні має бути лише одна державна мова. І крапка.

Якщо сусіди хочуть відстоювати права нацменшин, то варто запитати у відповідь, скільки українських шкіл є на їх територіях. Або скільки прав на їх території у нашої мови.

В цьому випадку не завадило б діяти дзеркальними методами. Скільки в Росії україномовних шкіл? Ось нехай стільки ж в Україні буде російських.

Вдома людина може говорити так, як йому зручно. Але в публічному просторі повинен використовуватися тільки державна мова. Особливо коли мова йде про спілкування чиновників і першому мовою в навчальних закладах.

Але в цілому мені хочеться вірити, що ті зміни, які в країні відбулися після 2014 року, вже незворотні. Сподіваюся, люди читають історію і усвідомлюють, скільки разів ми страждали від нашого північного сусіда. І скільки від рук російських гинуло наших людей", - сказав Підручний.

Джерело: glavcom.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook