Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Радий, що доводилося боротися з Фуркадом"

категорія: Біатлон | дата: 15 03 2020
Дмитро Підручний: "Радий, що доводилося боротися з Фуркадом"

Дмитро Підручний завершує сезон 17-м у рейтингу Кубка світу, ще на один щабель піднявшись вгору в порівнянні з попереднім сезоном. Чи задоволений сам спортсмен таким результатом, він поділився кореспондентом biathlon.com.ua.

- Коли ми бачилися в Києві, ти говорив, що поставив перед собою завдання на сезон - потрапити в топ-20 загального заліку. Я так розумію, ти його виконав?

- Наскільки я зрозумів, то навіть вдалося поліпшити результат минулого сезону. Мені не доставало трохи очок до 17-ї позиції. Можна вважати, що завдання мінімум на цей сезон я виконав.

- В цілому, цим біатлонним роком ти задоволений?

- Були і плюси і мінуси в цьому сезоні, десь недопрацювання якісь, які виявлялися під час самих перегонів. Трохи пізніше, з холодною головою, все проаналізую і підведу підсумки. Хочу зрозуміти, де і чого мені не вистачало, що вдалося, а що - ні. Тоді вже точно зможу сказати, успішний цей сезон був для мене чи навпаки.

- Сьогодні свою кар'єру завершив Мартен Фуркад.  Багато хто його підтримував і дякував, а як би ти описав його роки в біатлоні?

- Я по фінішу підійшов до нього, привітав і подякував за ті роки, що я міг з ним боротися, виступати разом. Не скажу, що він був для мене кумиром, але я рівнявся на нього. Було дуже приємно бігати з таким топовим спортсменом. Він унікальна людина і біатлоніст, які бувають, напевно, раз на десятиліття. Приємно, що мені доводилося з ним боротися. Шкода, що він вирішив ось так завершити кар'єру, тому що в цьому році він реально один з небагатьох, хто нав'язав боротьбу Йоханнесу. Фійон Майє ще намагався, але все одно - для Бьо Фуркад був найсильнішим конкурентом. Подивимося, як буде далі.

- На носі вже відпустка. Є вже якісь плани на відпочинок?

- Планів немає ніяких взагалі, тому що в світі досить складна ситуація. Спочатку ще потрібно дістатися додому, а там будемо вирішувати вже. Хочу в Буковель з'їздити, навіть не через те, що там буде чемпіонат, а хоча б просто закататися, щоб не обривати сезон так різко.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook