Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Чесно кажучи, не дуже радує скасування етапу в Осло"

категорія: Біатлон | дата: 13 03 2020
Дмитро Підручний: "Чесно кажучи, не дуже радує скасування етапу в Осло"

В кінці сезону Дмитро Підручний демонструє дуже непогані кондиції. Ось і в спринті, що став заключним у сезоні етапу в Контіолахті, він зумів потрапити до двадцятки кращих, навіть незважаючи на один промах.

- У тебе сьогодні один промах - габарит, який не пройшов.

- Шкода, що не пройшов. Дуже нібито непогано біг ногами по трасі. Але це в будь-якому випадку моя помилка, що там взагалі був габарит.

- В якому стані сьогодні траса?

- Сьогодні організатори її посипали сіллю, тому ніби як тримається ще. На пристрілюванні траса була досить жорсткою, але з часом почала розбиватися. По ходу гонки вже почала провалюватися, і важко було знайти жорстке місце на ній, щоб зробити хороший поштовх ногою.

- Сьогодні гонка була без уболівальників, звик уже до такої атмосфері після Нове-Место?

- А там по трасі, до речі, багато уболівальників. В основному російські, але теж нас підганяли, по іменах називали, як і фіни, які там теж стоять. Звичайно, це не атмосфера змагань, хотілося, щоб фани були на стадіоні, але ось така зараз проблема в усьому світі. Ясна річ, що здоров'я людей - перш за все.

- Уже офіційно скасували етап в Норвегії. Як сприйняв цю новину? Радий, що швидше відпустка почнеться, чи навпаки?

- Ну, я десь здогадувався, що так і буде. Чесно кажучи, не дуже радує. Якби тут продовжили ще етап - було б краще. Але навіщо ми тоді тренуємося, якщо радіти скасуванню етапу? Кожна гонка - це шанс проявити себе, заробити очок в залік, ну і заробити призових. Ми ціле літо готуємося не для того, щоб потім пропускати етапи.

- Сам взагалі поділяєш цю паніку навколо коронавірусу?

- Звичайно ж ні, і мені не подобається коли люди, особливо в нашій країні, поводяться неналежним чином. Як, приклад, в Чернівцях, коли жінку люди просто виганяли з її будинку. Це зайва паніка, просто потрібно дотримуватися певних правил гігієни, безпеки, і з часом це все пройде.

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook