Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Спина, як слабке місце, перша приймає на себе удар"

категорія: Біатлон | дата: 17 02 2020
Дмитро Підручний: "Спина, як слабке місце, перша приймає на себе удар"

Під час гонки переслідування було помітно, що стан капітана чоловічої команди не оптимальний. Як почував себе Дмитро Підручний у перс'юті, він поділився з кореспондентом сайту biathlon.com.ua.

– Дмитре, інколи так буває, що як з першої стрільби не піде – так і продовжується. Так?

– Ну, не те щоб продовжувалося… На другу стрільбу, здається, зібрався, відпрацював на «0», але з другого кола почала сильно боліти спина. І важко, чесно, було вже на трасі боротися. І, як наслідок, на стрільбі стоячи просто не міг нормально стати, стріляти, в тому положенні, в якому потрібно. Це була така стрільба… Я ловив просто кожну мішень, тому що не було чіткої роботи, я не міг поставити свою гвинтівку, своє тіло в те положення, яке треба. 

– Це, можливо, наслідок того, що ти не встиг відновитися від попередньої гонки?

– І відновитися також… Учора теж було на останньому колі так – спина жахливо боліла. А сьогодні – вже починаючи з другого кола я просто терпів по трасі. Також я не міг боротися ні з ким – мене обганяють, а я нічого зробити не можу. Гонка була дуже важка, скажімо так.

– Спина протягом всього сезону давала про себе періодично знати?

– Не скажу, що протягом всього сезону. Були проблеми на початку сезону – ми залікували й забули про неї. У Поклюці знову вона проявилася. У Поклюці, як я думаю, так само, як і тут – це наслідок високогір'я і не вистачає кисню. Організм закислюється, а спина, як слабке місце, перша приймає на себе удар.

– Є два дні відпочинку. Як гадаєш, чи встигнеш хоча б частково відпочити, відновитися?

– Не знаю… Будемо робити все можливе і думати, чи варто стартувати в індивідуальній гонці, чи ні. Тому що, якщо я 10-12 км ледь пробігаю з цією спиною, про 20 км взагалі важко щось говорити. Тим більше, якщо вона починає боліти – стріляти нормально практично неможливо.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook