Про нас
увійти

Олена Підгрушна: "Коли бачу, що є можливість поборотися – я добавляю"

категорія: Біатлон | дата: 17 02 2020
Олена Підгрушна: "Коли бачу, що є можливість поборотися – я добавляю"

У попередньому старті Олена Підгрушна зупинилася за крок до медалі Чемпіонату світу, тому на переслідування чекали з особливими надіями. Та не все сталося так, як гадалося. Чому - розповіла сама спортсменка нашому корееспонденту в Антхольці.

– Олено, початок гонки не склався. Фактично, потім потрібно було наздоганяти. Перший рубіж… Розкажи, як там було?

– На першому рубежі в мене був вітер, я поправку зробила вліво. А потрібно було ще зробити вгору - два промахи внизу. Правильно говориш, що потім довелося метушитися, наздоганяти. Мене багато обганяли, тому що тоді вже прийшов «натовп». Я намагалася далі працювати начисто. Але, знову ж таки, хотілося чим швидше стріляти, тому що розуміла, що це – секунди. За рахунок того, що намагалася швидше, ці прикрі промахи на стійці. Одним словом, гонка не задалась.

– Наприкінці ти виправила трохи ситуацію і, в принципі, достойне місце.

– Це не я виправила. Це просто суперники дозволили, тому що дуже багато дівчат стріляли погано. І в нас всі дівчата по чотири промахи зробили. Не знаю, може, відносно інших я нормально провела гонку, але…

– Функціонально все добре? Як ти себе почуваєш по дистанції, вистачає до фінішу сил?

– Ну, більш-менш.

– На останньому відрізку ти все ж таки трьох обігнала, що свідчення хорошої форми, по відношенню до конкурентів деяких принаймні.

– Боролася, звичайно. Я розумію, що це чемпіонат світу і тут потрібні медалі в першу чергу. Але, знов-таки, є загальний залік, потім вибір групи. Хочеться і свій рейтинг особистий тримати, тому коли я бачу, що є можливість поборотися і трішки добавити на фініші, звичайно, я добавляю. Якби це вже було через «не можу» - я б цього не робила, тому що попереду ще багато стартів. Тому я так: і добавляла, і трішки трималась із запасом, щоб зайвий раз «не вивертатися».

– По цих гонках у нас складається враження, що у вас є достатньо потенціалу, щоб позитивно здивувати Україну…

– (сміється) Ми, чесно, дуже цього хочемо і докладаємо зусиль, і кожної гонки намагаємося, але не завжди все складається. Але віримо до останнього!

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook