Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Звик швидко стріляти - ризикую"

категорія: Біатлон | дата: 16 02 2020
Дмитро Підручний: "Звик швидко стріляти - ризикую"

Дмитро Підручний у спринті був реальним претендентом на п'єдестал, але прикра хиба і остання незакрита мішень позбавила можливості вже розпочати відлік медалей Чемпіонату світу. Як пройшла ця гонка для спортсмена, довідувався biathlon.com.ua.

- Дмитре, блискуча гонка! До останнього пострілу ти претендував на медалі. Розкажи, як це було? Остання стрільба... і як себе відчував по дистанції?

- По дистанції важкувато було досить. Перше коло, напевне, засильно почав. Як наслідок – друге-третє коло вже, звичайно, досить важко було потерпіти і втримати ту позицію, на якій вийшов, і ці секунди дорогоцінні. Стосовно останнього пострілу, думаю, що трішки поспішив. 

- Ти швидко стріляв всі патрони на стійці…

- Я, здебільшого, швидко стріляю. Я такий спортсмен, що мені важко відкласти, зачекати – звик в ритмі стріляти. Можна сказати так: ризикую. Треба було секунду почекати, можливо, долі секунди якісь пізніше натиснути на гачок і ситуація була б зовсім інша. Дуже шкода, що не вдалося попасти в цій ситуації.

- Ще й впав.

- Навіть важко сказати, чому я впав. Настільки думав вже про те, що мені потрібно тікати з рубежу і все вже – останнє коло. І тут раз – і я вже лежу на снігу. Не думаю, що я там багато втратив, можливо, секунди дві-три. Але, звичайно, що прикре падіння також.

- Скажи, будь ласка, на другому колі вже відчувалося, що десь там втратив сили, виклався на першому?

- Я вже говорив, що в Антхольці висота і перше коло потрібно було трішки поберегти сили. А на останньому колі було ще важче.

Але ти в десятці, у переслідуванні можна буде поборотися.

- Побачимо, як буде завтра, тому що сьогодні було (Зітхає) дуже-дуже важко.

- Вітру сьогодні не було, в принципі? 

- Вітер не сильний тут. Але він здається по прапорцях не сильним, але під час пострілів патрон здуває досить серйозно. На пристрілці був штиль, коли виходив на старт, то бачив, що у багатьох спортсменів знизу і зліва промахи. Я вже перед стартом зробив поправку вгору і вліво, і на рубежі вже почував себе спокійніше.

- Сьогодні сім'я під'їхала тебе підтримати. Це додатковий імпульс і стимул?

- З одного боку, і стимул, і імпульс. А з іншого боку – більше, можна так сказати, відповідальність, переживаєш, хочеш показати якнайкращий результат в їхній присутності.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook