Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Якщо буде можливість, то з радістю піду на матч тернопільської Ниви"

категорія: Біатлон | дата: 07 04 2019
Дмитро Підручний: "Якщо буде можливість, то з радістю піду на матч тернопільської Ниви"

Капітан збірної України Дмитро Підручний розповів про свої футбольні вподобання.

– Якими видами спорту, крім біатлону, цікавитеся?

– Звичайно, що футболом. Ним не можливо не цікавитися. Футбол дуже популярний у всьому світі. Попри це, намагаюся слідкувати за всіма видами спорту. Щодо футбольних команд, то у мене є улюблена – це Ліверпуль.

– На фіналі Ліги чемпіонів у Києві побували?

– На жаль – ні, не вдалося. Шкода, що Ліверпуль раніше переживав кризу, проте зараз вони виходять на вершину своїх можливостей. Улюбленого гравця не маю, тому не скажу, що це, наприклад, Мохамед Салах. Подобається, що різні футболісти мають свої особливості і сильні якості – мені це якраз імпонує.

– У вас значний стаж вболівання за Ліверпуль?

– Та ні, я не настільки серйозний фанат. У мене навіть футболки їхньої немає. Хоча вперше захопився Ліверпулем ще у 2002-му. Упродовж багатьох років фанатів від Стівена Джеррарда, особливо захоплювала його самовідданість. Любов Стівена до клубу важко було не помітити.


– Як щодо українського чемпіонату?

– Мені важко зараз комусь віддати перевагу. Раніше подобався Металіст. Мабуть, найкращий період припав на сезон, коли вони фінішували на другому місці в УПЛ. Харків’яни мали у своєму розпорядженні дуже сильних гравців. Мені шкода, що клуб припинив існування. На даний момент я слідкую за нашим чемпіонатом без особливих симпатій. Проте в єврокубках підтримую усі без винятку українські команди.

– Якщо вам довелося б обирати – Динамо чи Шахтар?

– Я просто сам "динамівець", представляю це спортивне товариство, тому вибір буде на їхню користь. Можливо, зовсім трохи більше вболіваю за киян, ніж за решту команд. Хоча скажу відверто – мені не подобається те, як вони зараз грають (Усміхається).

– Порівняно недавно Нива була чимось особливим і сакральним для багатьох тернополян. Ви не пам’ятаєте тих часів у середині 90-х?

– На жаль, давно не доводилося спостерігати за їхніми матчами наживо. Напевно, ще кілька років тому востаннє був на трибунах нашого стадіону. Знаю, що минулого року у Ниви змінився власник. Якщо буде можливість, то з радістю піду на їхній матч у Другій лізі. Раніше в місті також існував ФК Тернопіль – мені подобалася гра цієї команди.

– Про братів Капанадзе чули раніше?

– Так, вони колись грали за Ниву. Я не застав тих часів. Проте у мене є старший брат, тому чув від нього про цей успішний період, адже він часто ходив на стадіон. Я ж був ще занадто малим.

– У ваших найближчих планах є похід на стадіон? У червні, наприклад, два поєдинки у Львові проведе збірна України.

– Ой, дуже хочу відвідати їхні матчі. Принаймні, сильно на це сподіваюся. Дуже хочеться саме на матчі збірної – я ніколи раніше не бував на поєдинках "синьо-жовтих". Все через щільний графік – дуже важко було вирватися. Тепер надіюся, що нарешті зможу підтримати команду з трибун.

Джерело: Футбол 24

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook